Buzlar Eridi!

Buzlar Eridi!

Karsspor, Serhat Ardahanspor, maçında yaşanan olumsuzluklar iki ilin Belediye Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelmesiyle tatlıya bağlandı.

Buzlar Eridi!

Karsspor, Serhat Ardahanspor, maçında yaşanan olumsuzluklar iki ilin Belediye Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelmesiyle tatlıya bağlandı.

Önceki hafta Ardahan Bal Ligi karşılaşmasında Kars Spor - Serhat Ardahan Spor, arasında Kars stadyumunda yapılan futbol maçında kötü tezahüratla ilgili olaylar çıkmış, bu çıkan olumsuzluk sahanın dışında sosyal medya başta olmak üzere kırıcı üzücü tartışmalara mahal vermişti. Ardahan'da ciddi rahatsızlık oluşturan maç sonrası Sivil Toplum Kuruluşları, Belediye Başkanımızla birlikte yaptıkları toplantıyla bu tepkiyi ifade etmişlerdi.

Centilmenlik kuralları içinde olması gereken maç, centilmenlik dışı nezaket dışı kötü tezahürat ve küfürlerle devam etmesi, Ardahanlı taraftarı çok rahatsız etmişti.

Ardahan, Kars arasında huzursuzluk ve tartışma yaratan maç sonrası, Başta Kars Valisi olmak üzere bir çok Karslı ve Kars yöneticileri bu husustan rahatsızlıklarını ifade ederek bu huzursuzluğa sebep olanların tespit edilerek gereğinin yapılacağını kamuoyuna açıklama yapmışlardı.

Bu çerçeve doğrultusunda, İstanbul'daki Ardahan Kültür Evi Başkanlığınca çeşitli temaslarda bulunarak, Kars Spor Başkanı Muharrem Yıldız'la beraber Ardahan Belediye Başkanını ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerini ziyaret etmeyi planlamışlardı. Ardahan Belediye Başkanımız Faruk Köksoy; Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'yı da davet etmesiyle yemekli bir toplantıda bir araya geldiler.

Toplantıya Kars Belediye Başkanı Murtaza Karacanta, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti İl Başkanı Yusuf Demirci, MHP İl Başkanı Taşkın Polat, Ardahan Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Yılmaz Özer, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Kahya, Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, Serhat Ardahan Spor Kulüp Başkanı Sedat Sural, yönetim kurulu üyesi Mustafa Bozkurt, Beylikdüzü Kars Ardahan Iğdır Dernek Başkanı Gürsel İldüz, Ardahan Kültür evi Başkanı Efrail Çiftçi, yönetim kurulu üyesi Gürhan Şimşek, Kars Dernek Başkanı Yücel Taşçı, Iğdır Dernek Başkanı Aydın Şavluk, Kars Sanayi Ticaret Odası Yönetim kurulu üyesi Zeki Demiral, Kars Spor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız katıldı.

Yapılan toplantıda, sporun gerek sosyal dokuya gerek topluma ticaret ve çeşitli sektöre faydası görüşüldü, en önemli hususun centilmenlik ve nezaket vurgusu yapılarak gençlerimize ve çocuklarımıza bırakılacak en önemli mirasın güzel ahlak olduğu ifade edildi.

Toplantı sonrası İstanbul, Kars ve Ardahan’dan katılan katılımcılara teşekkür eden Belediye Başkanı Köksoy, neticede iki asırdır çileleri ortak, sorunları ortak ve işgallerde beraber olmuş Kars Ardahan Iğdır halkının yöneticileri bu hususu yeni bir milat sayarak bundan sonra eşit statülerde hem Ardahan hem Kars'a faydalı planlamalar programlar uygulanmasının daha doğru olacağını söyledi. Ardahan Belediye Başkanı Köksoy, bunu bir fırsat sayılması gerektiğinin tespiti yapılmıştır. bizler sınır komşu İl, olmaktan öte bir elmanın yarısıyız, acımızla, tatlımızla, kültürümüzle, birliğimizi beraberliğimizi spor adına da olsa taşkınlık yapan, huzursuzluk yaratan, değerlerimize saygı duymayan, insanlara fırsat vermememiz gerekir dedi. Yapılan toplantı dostluk ve hatıra fotoğrafları çekilerek sonlandırıldı.

buzlar-eridi!-(1).jpg

buzlar-eridi!-(2).jpg

buzlar-eridi!-(3).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler