BYEGM Basın Kartı Komisyonu Toplandı

BYEGM Basın Kartı Komisyonu Toplandı

Basın Kartı Komisyonu, Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğünde (BYEGM) toplandı. Düzenlenen toplantıda ilk kez basın kartı alacak ve sürekli basın kartı verilecek basın mensuplarının başvurularını içeren 468 dosya karara bağlanacak.

Toplantıda bir konuşma yapan BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca, Türkiye’ye yönelik batı medyasında algı operasyonlarının sürdüğüne dikkat çekerek, Türkiye aleyhine yapılan bu algı operasyonlarına karşı gerçekleri duyurmak için olağanüstü çaba gösterdiklerini vurguladı. Medya sektörünün ve çalışanlarının standartlarını belirlemek üzere sürdürdükleri çalışmaların son aşamaya geldiğine dikkat çeken Akarca, "Muhabir nedir, editör nedir, haber kameramanı nedir, bunların genel tarifleri yapıldı. Bu tariflerin hemen ardından bu konuda görev alacaklar için yeterlilikler ortaya konulacak" diye konuştu.

İLK KEZ ALACAKLAR 390 KİŞİ

Akarca, yeterlilik konusunda çalışanların sınavla mı alınacağı, sınav veya mülakat konuları, kişilerin geçmiş çalışmaları gibi konuların değerlendirileceğini ifade ederek, çalışmalar tamamlandığında genişletilmiş bir komisyonda sarı basın kartı konusunda da bazı çalışmalar yapacaklarını kaydetti. BYEGM olarak 15 Temmuz haftasında yaptıkları etkinliklerle ilgili de bilgi veren Akarca, 340 yabancı gazetecinin Türkiye’ye ve BYEGM’ye gerçekleştirdiği ziyareti hatırlatarak, bu etkinliğin ardından söz konusu yabancı basın mensuplarının ülkelerine bilgiyle donanmış olarak gittiklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından başvuruları görüşmeye başlayan komisyon, ilk kez basın kartı alacak 390, sürekli basın kartı verilecek 78 medya mensubuna ait toplam 468 başvuruyu Basın Kartı Yönetmeliği çerçevesinde görüşerek karara bağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler