Çadırda Yaşamlarını Sürdürüyor

Çadırda Yaşamlarını Sürdürüyor

Kars'ın Sarıkamış ve Kağızman ilçelerine bağlı köylerde aşırı yağışların verdiği zararın ardından yaraları bir türlü sarılmayan köylüler, halen Kızılay'ın vermiş olduğu çadırlarda kalıyor.

Sarıkamış ilçesine bağlı Akkoz Yaylası köyünde ikamet eden İhsan Karakurt'un bacaları topraktan olan evinin büyük bölümü mayıs ayında aşırı yağan yağmurlar sırasında çöktü. Karakurt ailesi, Sarıkamış Kızılay Şubesi tarafından verilen Kızılay çadırında kalmaya başladı. Yapılan incelemelerin ardından aradan bir ay geçmesine rağmen kendilerine bir türlü ulaşılmadığı söyleyen İhsan Karakurt, "Benim zararım 30-40 bin lira olarak tahmin edildi ve para gönderileceği söylendi. 20 nüfuslu bir aileyiz, çok mağdur

olduk. Kızılay tarafından bana bir çadır verildi, hala onun içerisinde yatıp kalkıyoruz. Çiftçiyiz, Ekinimizi biçip tahıllarımızı nereye koyacağız? Bize bir an önce yardım etmelerini bekliyoruz. Bu parayı bize versinler ya da para karşılığında bizlere çatı, sac ve çimento masrafını versinler" diye konuştu.

Afet İşleri İl Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, "Mayıs ayında meydana gelen yağmur afetiyle birlikte başlatılan hasar tespit çalışmaları kapsamında 15 köy incelendi. 16 evin tamamen yıkıldığı, 86 evin hasarlı (oturulamaz) olduğu, 418 evin oturulabilir ama hasarlı olduğu belirlendi. Ayrıca 4 ahırın tamamen yıkıldığı, yüzlerce ahırın da zarar gördüğü tespit edildi" ifadeleri kullanıldı.

Bu arada AK Parti Kars milletvekilleri Zeki Karabayır ile Mahmut Esat Güven, afet kapsamında Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün acil fonundan 2 milyon TL talep edildiğini, şu anda valilik emrine 200 bin TL gönderildiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler