Çağdaş Kars Haber'e 1007 dava

Çağdaş Kars Haber'e 1007 dava

Kars'ta, günlük yayınlanan yerel Çağdaş Kars Haber Gazetesi, 8. yılına hakkında açılan 1007 davayla girdi.

Kars'ta, günlük yayınlanan yerel Çağdaş Kars Haber Gazetesi, 8. yılına hakkında açılan 1007 davayla girdi.

2002 yılının 14 Şubat'ında Kars'ta günlük olarak yayın hayatına başlayan Çağdaş Kars Haber Gazetesi Sahibi Gümüşpala Kortağ, haklarında açılan bin 7 davanın bininin sonuçlandığını, şu an 7 davanın sürdüğünü bildirdi. Davaların 700'ünü fıkralar oluşturduğunu belirten Kortağ, "Yayına başladığımız gün Kars'ın yerel kültürünün gelişimi ve yaşaması için yerel fıkralar yayınladık. Yayın çizgimizi, muhalif duruşumuzu ve gerçekçi haberciliğimizi içine sindiremeyenler ağırlıklı olarak fıkraları bahane ederek dava açtılar. Açılan davaların çoğunu fıkralar oluşturdu. Diğerleri ise bürokratlar ve siyasilere ait" dedi.

Şu an yalnızca AK Partili Belediye Başkanı'nın haklarında açtığı 7 davanın sürdüğüne dikkat çeken Kortağ, şöyle konuştu: "Hakkımızda açılan davalar, bizi çizgimizden asla saptırmadı. Çağdaş Kars Haber'e olan toplum güveni de duruşumuzun ve çizgimizin sapmadan devam etmesidir. Dava açılır diye gerçekleri yazmaktan çekinmedik. Bundan sonra da çekinmeyeceğiz. Birileri dava açarak gözümüzü korkutmak istediler ama biz korkmadık. Hakkımızda on bin de dava açılsa bildiğimiz ve doğru olduğuna inandığımız yolumuzda yürümeyi, çizgimizi korumayı sürdüreceğiz."

Kortağ, davaların yanı sıra gazetenin 8 yıllık yayın hayatı süresince bir kez iş yerlerinin kurşunlandığını, ayrıca mahkeme tarafından önceki vali aleyhine yapılan haberlerden dolayı gazetenin yayınının durdurulduğunu söyledi. Bir üst mahkeme tarafından yayın durdurma kararının 'sehven' denilerek geri alındığını da sözlerine ekleyen Kortağ, "Çağdaş Kars Haber yaptığı ilginç haberlerden dolayı şu ana kadar Türkiye'de en çok konuşulan ve ulusal basında en çok haber konusu edilen, ayrıca yakın zamanda Türkiye'de maliye tarafından incelemeye alınan tek yerel gazetedir" ifadelerini kullandı.

Çağdaş Kars Haber Gazetesi Sahibi Gümüşpala Kortağ, hakkında yapılan dava dilekçelerini boynuna asarak objektiflere poz verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler