Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Başlatıldı

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Başlatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun 6 Ocak 2017 tarihinde Konya’da kamuoyuna duyurduğu “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında, Kars’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Müsteşar Yardımcısı Serhat Ayrım başkanlığındaki bürokratlar İş Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nejat Güneri, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Daire Başkanı Sedat Yenidünya, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Özge Songül ve İŞKUR Daire Başkanı Özlem Küpeli ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdülkadir Ayluçtarhan ve Kars İŞKUR Müdürü Yusuf Bulut tarafından karşılanan bürokratlar, gazetecilerle de bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Serhat Ayrım gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Mili Seferberlik" ilan etmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da 6 Ocak 2017 tarihinde Konya’da açıkladığı "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında, Kars’a geldiklerini söyledi.

Çalışma hayatında bizde Milli Seferberlik başlattıklarını ifade eden Ayrım: “Sayın Bakanımız ilk olarak Konya’da bize bu mesajı verdi. Bizlerde geçen hafta 10 ili dolaştık bu ikinci haftamız. Gruplar halinde her grubun başında Bakan Yardımcısı, Müsteşar, biz Müsteşar Yardımcıları, Kurum Başkanı, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire başkanları olmak üzere yetkili arkadaşlarımızla Kars’ta sorunları yerinde görmek, SGK ile İŞKUR ile beraber ortak hareket ederek durum değerlendirmesi yapacağız. SGK ve İŞKUR teşviklerimizi buradaki yatırımcılara anlatacağız. Amacımız 2023 hedeflerine giderken yolumuzdan sapmadan inşallah bu hedefinde üzerine çıkarak burada sorunları yerinde görüp, tespitlerimizi yapacağız. Tutacağımız raporları Sayın Bakanımıza ileteceğiz, inşallah hep beraber bu sıkıntılı günleri atlatacağımıza inanıyoruz. Türkiye dar bir boğazdan geçiyor. Sıkıntılarımız var ama inşallah bunların hepsini atlatacağımıza inanıyoruz. Ben de bir Karslı hemşeriniz olarak burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Bir gazetecinin Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’nın Cazibe Merkezi ilan edilmesi ile ilgili sizin kurumunuzun ne gibi teşvikleri var? sorusuna Müsteşar Yardımcısı Serhat Ayrım, Cazibe Merkezi ile ilgili değil de çalışma hayatı ile ilgili geldiklerini belirterek, “Biz çalışma hayatı ile ilgili bilgiler vereceğiz. Yapacağımız toplantılarda diğer sorunları da dinleyeceğiz. Sayın Bakanımıza ileteceğiz. Sorunları Bakanımız icap ederse Bakanlar Kuruluna tabi ki iletir. Her türlü sorunlara açığız. Tabi bu bölge devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız başta olmak üzere ciddi önem veriyorlar. Gereken ne ise yapılacak. Tabi bazı sorunları çözmek için el ele vermek zorundayız. Bizim de SGK-İŞKUR olarak verdiğimiz mesaj budur.” dedi.

Bir gazetecinin İŞKUR tarafından işbaşı eğitim ile kurumlara personel olarak yerleştirildiği zaman sadece sağlık hakkından yararlanıyor, sigorta prim hakkından yararlanmıyor bu konuda bir iyileştirme yapılacak mı? sorusuna İŞKUR Daire Başkanı Özlem Küpeli, “İşbaşı eğitimler aktif bir program çerçevesinde yürütüldüğü için bu program istihdam şekli değil o yüzden şuan için genel sağlık sigortaları, iş kazası primleri yatırılıyor. Onun dışında şuan mevzuat çalışmaları yapılıyor ama yakın zamanda bu konuda bir değişiklik olmayacak.” yanıtını verdi.

Bir gazetecinin yeniden yapılandırmanın süresi uzatılmıştı, ikinci bir uzatma söz konusu mudur? Sorusuna ise Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Özge Songül, “Yapılandırmada biliyorsunuz müracaatlar 30 Ekim’de sona ermişti. Ancak iki ayda bir yapılacak olan ödemeler Maliye, SGK ödemeleri ayrı ayrı idi. İlk taksit ya da peşin ödemeyi tercih etmiş vatandaşlarımızın süresi 2 Ocak tarihinde bitmişti. Vatandaşlarımız yapılandırdıkları borçları da ilk olarak ödediler. Ancak bazı nedenlerle ödeyemeyenler ya da ödemekten vazgeçenler için şuan yeniden uzatma süresi geldi. Ancak bunda dikkat edilmesi gereken husus yapılandırmaya müracaatlar değil, müracaatlar bitti. Ödeme planlarını alıp da, ilk taksit ya da peşin ödemelerini yapmayanların süresi uzatıldı.” yanıtını verdi.

Gazetecilere yapılan açıklamanın ardından bir süre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdülkadir Ayluçtarhan ve Kars İŞKUR Müdürü Yusuf Bulut ile toplantıda bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Serhat Ayrım, Kars’ta işçiler, işverenler, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ile bir araya geldi.  Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, emekliler, engelli vatandaşlarda da bir araya gelen bürokratlar, ziyaret kapsamında gerek çalışanların gerekse yatırımcı ile işverenin çalışma hayatı ile ilgili sorunları dinleyerek görüş ve öneriler aldı. Özellikle işveren ile sanayicilere yeni istihdam hedeflerini de aktaran bürokratlar, ilave istihdam destekleri konusunda bilgilendirmeler yaptı.  Ziyaretler kapsamında ev ziyaretleri de gerçekleştirildi.

calisma-hayatinda-milli-seferberlik-baslatildi-(1).jpgcalisma-hayatinda-milli-seferberlik-baslatildi-(2).jpgcalisma-hayatinda-milli-seferberlik-baslatildi-(3).jpgcalisma-hayatinda-milli-seferberlik-baslatildi-(4).jpgcalisma-hayatinda-milli-seferberlik-baslatildi-(5).jpgcalisma-hayatinda-milli-seferberlik-baslatildi-(6).jpgcalisma-hayatinda-milli-seferberlik-baslatildi-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler