Çalışmaya Ara Vermediler

Çalışmaya Ara Vermediler

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Hisarönü köyünde yaşayan kadınlar, yarın kutlanacak Anneler Günü'nün farkında bile değil.

Hisarönü köyünde yaşayan kadınlar, ev eşyaları olan halı, kilim, battaniye ve çeşitli giysilerini omuzlarına atarak köyün kenarında akan çayın yolunu tuttu. Anneler, köyün hemen yanından akan çay suyunun kenarında bulunan taşlı kumların üzerlerine sardıkları halı, kilim ve battaniyeleri yıkamaya başladı. Kimi anneler halıların üzerlerini fırçalarken kimileri ise çay içerisinden naylon kaplarla su alarak getirdiği eşyaları yıkamaya başladı.

Anne Güzel Özvarış, "Biz Anneler Günü nedir bilmiyoruz. Batıda yaşayan kadınlar biliyorlar. Bizler ancak çalışıyoruz. Sabahları erken kalkıp eşeklerle su getiriyoruz. Bizler eziyet çekiyoruz, başka bir şey bilmiyoruz ki. Bizler çok geride kalmışız, nereden bileceğiz Anneler Günü'nü. Çamaşır makinesi bile bilmiyoruz, kılık kıyafetlerimizi bile hep ellerimizle yıkıyoruz. Biz şimdi buradan eve gittiğimizde bile çamaşır yıkayacağız, iş yapacağız, ahırlara gireceğiz. Bundan başka bir şey bilmiyoruz ki biz"

dedi.

Annesi gibi olmak istemediğini söyleyen 16 yaşındaki Sevgiye Özvarış, "Ben anneme hediye almak isterdim ama alamadım. Bunların hallerini zaten görüyorsunuz. Bu soğuk suda çamaşır yıkıyorlar, halı yıkıyorlar,y bulaşık yıkıyorlar. Ben onlar gibi olmak istemiyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber