Çalkın: 15 Temmuz'da 76 Tank'tan 16'sı Kars'ta Darbe Girişimine Karıştı

Çalkın: 15 Temmuz'da 76 Tank'tan 16'sı Kars'ta Darbe Girişimine Karıştı

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında cadde ve sokakları işgal eden 76 tanktan 16 tanesinin Kars’ta darbe girişimine karıştığını söyledi.

Tacettin DURMUŞ / KARS

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup FETÖ’cü askerin, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimine tepkiler, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da durmaksızın devam ediyor. Aradan geçen 14 gün boyunca Karslılar, Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Başkanlığı arasındaki alanda Demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Demokrasi nöbetine Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, daire müdürleri ve gazeteciler destek veriyor.

Her gece Vali Rahmi Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte Kars caddelerinde tur atarak vatandaşlarla kucaklaşıyor.

ÇALKIN: “16 TANK KARS SOKAKLARINI İŞGAL ETTİ”

Demokrasi nöbetinin 14’üncü gününde gazetecilerin sorularını cevaplandıran AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara ve İstanbul ile birlikte cadde ve sokakları işgal eden 76 tanktan 16 tanesinin Kars’ta darbeye karıştığını söyledi.

Tüm Ülkede olduğu gibi Kars’ta da halkın demokrasiye, Milet iradesine, Cumhurbaşkanına, Başbakan’a ve ülkesine sahip çıktığını belirten Başkan Çalkın, Kars halkının 14 günden beri demokrasi nöbeti tutmaya devam ettiğini ifade etti.

O günden bu zamana kadar Kars basınının yürekli ve özverili bir şekilde demokrasi nöbeti tuttuğunu da belirten AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın: “Tanklar o karanlık gecede cadde ve sokaklarımızı işgal etti. Ama o gece Abul Hasan Harakani’nin torunları olan yiğit Karslılar Demokrasi ve millet iradesi için sokaklar döküldü ve tankların önünde durdu. 0 karanlık darbe girişiminin ardından bugün 14 gün geçmesine rağmen Kars’ımızda da demokrasi nöbeti tutuluyor. Halkımız hiçbir ideolojik ayrımı yapmadan her birlikte burada ve bir arada. Bu anlamda daha da sağlam bir kaynaşma yaşıyoruz. Bu da bizi son derce mutlu ediyor. O günden buyana her kes alanda nöbet tutuyor. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve hükümeti görevinin başındadır ve ülkesini yönetiyor. Adalet adil bir şekilde işliyor. Her şey yoluna girdiğinin de sesim de düzelecek. Benim gibi Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’ın da sesi düştü. Meydanlarda ve her alanda Demokrasi ve Milletin iradesi için haykırmaya devam ediyoruz. Bu alandan Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’a ve Milletvekilimiz Selahattin Beyribey’e de selam gönderiyoruz. Onunla gurur duyuyoruz. Çünkü O’nun bir gönlü her zaman Kars’ta dır. Her gün bu meydanı dolduran Karslılara selamlarını gönderiyor. Demokrasi nöbetine Cumhurbaşkanımız ‘evlerinize çeklinin’ diyinceye kadar bu alanda nöbet tutmaya devam edeceğiz. Türk Milleti artık düğmeye basıldığında sokaklara dökülür. Dünya bu anlamda bizden korksun” dedi.

DALLI: TÜRK KIZILAYI, İLK GÜNDEN BU YANA TÜM BİRİMLERİYLE GÖREVDİ

Kars Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı da, 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu güne kadar Türk Kızılay’ının tüm birimleriyle görevinin başında olduğunu açıkladı. Her gece demokrasi nöbeti tutan Karslılara çay ve çeşitli ikramlarda bulunduklarını belirten Balkan Dallı, Kars halkının ülkesine sahip çıktığını söyledi.

Kızılay Kan Alma Birimimin de aralıksız görev yaptığını da açıklayan Kızılay Kars Şube Başkanı Necati Dallı: “Bizler de Türk Kızılayı olarak 15 Temmuz’dan bugüne kadar alanlardayız ve görevimizi Ülke genelinde yapmaya devam ediyoruz. Kars, tüm etnik zenginlikleri itibariyle örnek bir kenttir. Bu zenginliğimiz Demokrasimize de güzel bir örnektir. Kars, o gün Demokrasisine ve kendi iradesine sahip çıkmıştır. Karslılar aynı zamanda ülkesine ve Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan’ına sahip çıkmıştır. Karslılar o gece darbecilere karşı mesajlarını vermişlerdir. O gece sokaklarında en fazla tankın darbe girişiminde bulunduğu illerden biri olmuştur. Karsımız, Ankara ve İstanbul’dan sonra darbenin şiddetli en ağır şekilde yaşadı. Kars halkına demokrasi ve iradesine sahip çıkmasından dolayı teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler