Çalkın, Ankara’da Toplantıya Katıldı

Çalkın, Ankara’da Toplantıya Katıldı

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, bugün Ankara’da düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında bugün başlayan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’ın yanı sıra 80 il başkanları da katıldı.

Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, “AK Parti, dün aldığımız kararla hem parti içinde bir mutfak oluşturacak ve Anayasa çalışmalarını bizzat benim başkanlığımda toplanacak parti içindeki heyetle takip edeceğiz. Bu parti içindeki mutfağımızdan oluşacak fikirlerle uzlaşma komisyonu üyesi arkadaşlarımız orada görüşlerimizi dile getirecekler. Sivil toplum kuruluşlarıyla, anayasa profesörleriyle, aydınlarla sürekli temas halinde Türkiye'nin ihtiyacına cevap verecek, kendi geleneğimizden gelen ama çağdaş demokratik kurallara sahip ve bu kurallarla desteklenmiş bir Anayasayı yazabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Türkiye'de hemen herkes mevcut anayasanın değiştirilmesinde hemfikir. Darbe anayasasıyla yönetiliyor olmak bir zuldür. Ben hayatımda ilk kez 1982 anayasa referandumu için oy kullandım. O zaman hayır koyu kahverengi, evet beyaz renkli kağıttandı. Ben o zaman hayır oyu kullanmıştım. Kimse benden hayır oyu verdiğim 82 anayasasını savunmamı beklemesin. Yeni anayasayı yapacağız, kimsenin şüphesi olmasın. Bunu gerçekleştirirken isteriz ki, hep beraber yapalım. Anayasa bir anlamda bütün toplumun yasal sisteminin anasıdır. Bir kez daha bütün partilere, sivil toplum kuruluşlarına yeni anayasa yapım sürecine destek vermelerini rica ediyorum. Türkiye'nin önceliği özgürlükçü, demokratik bir anayasadır. Darbe hukukunun temeli bu anayasadır. İnşallah hukuk devleti yeni anayasa ve onun dayandığı özgürlükçü temel olacaktır. Ruhuyla, özüyle insan odaklı ve temel hak ve özgürlüklerin çerçevesini çizen bir anayasa olacaktır. Vatandaşları potansiyel tehlike gibi gören bir anayasa yeni Türkiye'nin anayasası olamaz. Yeni anayasa ile birlikte yeni bir zihniyeti devreye sokmamız lazım. Meclis'teki bütün partiler Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na verecekleri üyeleri belirlediler. Biz de belirledik.” dedi.
Başbakan Davutoğlu ayrıca vaatlerinin tamamlanması için tarih vererek, “Bu teşkilatın başında olmak ne büyük şeref, ne büyük onur. Diğer partiler her türlü iftiralarla birbirleriyle mücadele ediyorlar. Milletimize veridğimiz her sözü mutlaka yerine getireceğimizi söylemiştik. Biz verdiğimiz her sözü de Allah bize ömür verdikçe tutarız. Biz hızlı adımlarla ilerliyoruz. Eskiden vaatler verildi mi, o vaatler yerine getirilmezdi. Milletin huzurunda dile getirdiğimiz vaatleri hayata geçiriyoruz. Bugün itibarıyla Meclis'e sevkedilenlerle birlikte 3 aylık programın yüzde 40'ını vaatlerin ise yüzde 60'ını gerçekleştirdik. Mart ayı bitiğinde vaatlerimizin tamamını yerine getirmiş olacağız. Asgari ücreti bin 300 TL'ye çıkardık. Emekliye bin 200 TL zam yaptık. Esnafa faizsiz kredi verdik. Gençlere 50 bin TL karşılıksız nakdi desteği vermeye başladık. Gençlerimize 100 bin TL kredi veriyoruz. Lisanüstü öğrencilerin burslarını 400 TL yaptık. Astsubayların intibak sorununu çözdük. Er ve Erbaş ücretlerini 100 TL'ye çıkardık. Gübrede KDV'yi kaldırdık, çiftçilere desteği verdik. Artık seralarda ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uyguladık. KOBİ'ler için kefalet limitlerini yükselttik vadeleri arttırdık. Dövizle askerliği bin Avro'ya düşürdük.” dedi.

calkin,-ankara’da-toplantiya-katildi-(3).jpgcalkin,-ankara’da-toplantiya-katildi-(2).jpgcalkin,-ankara’da-toplantiya-katildi-(1).jpgcalkin,-ankara’da-toplantiya-katildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler