Çalkın, Toraman Kars’a gelen CHP’lilere, Kars’ı taşlattırıyor

Çalkın, Toraman Kars’a gelen CHP’lilere, Kars’ı taşlattırıyor

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, geçtiğimiz günlerde kendisine ve partisine karşı bir dizi eleştirilerde bulunan CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman’a cevap verdi.

Tacettin DURMUŞ

Başkan Çalkın, il binasında düzenlediği basın toplantısında, Toraman’ın ileri sürdüğü iddiaların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekerek, her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine öğretisi olan nezaket dilini kullandıklarını söyledi.

İl Başkanı Toraman’ın Kars’a gelen CHP’lilere, Kars’ı taşlattığını ileri süren Adem Çalkın, AK Parti iktidarlarının 19 yıldır ülke genelinde olduğu gibi ilimizde yaptıklarının görmezden gelindiğini dile getirdi.

AK Parti geleneğinin vermiş olduğu bu yapıda her zaman insanları kucaklayan, birlik ve beraberliğe önem veren bir tavırlar hareket ettiklerini de dile getiren Çalkın, “Kars küçük bir şehirdir. Ben uzun yıllardır AK Parti iktidarının Kars il başkanlığı görevini yürütmekteyim. Biz her zaman nezaket dilimizi, büyüklerimize saygıyı yitirmeden, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın Kars’taki il başkanı olarak, liderimizin düsturunda ve öğretileri ile yürüttük. AK Parti geleneğinden gelmiş olan bu yapıda her zaman insanları kucaklayan, birlik ve beraberliğe önem veren bir davranış biçimi sergiledik. Hele Kars gibi zengin etnik yapıdan söz edersek; çok kültürlü etnik yapıların bir arada yaşadığı, hassas dengeler olduğu bir her zaman çok dikkatli oldum. Her zaman büyüklerimizi saydım, küçüklerimize sevgi ile yaklaştım. Bütün halkımızı o parti, bu parti veya şuralı, buralı diye ayırmadım. Hakikaten AK Parti Kars İl Başkanlığı herkesin gelip sorunlarına çare bulabileceği bir yer haline geldi. Ve bunun memnuniyetini de biz en iyi şekilde hissediyoruz. Caddede ve sokaklarda da vatandaşımızla buluştuğunuz zaman karşılığını alıyoruz.

İL BAŞKANININ, BELEDİYE BAŞKANINDAN ÖĞRENECEK ÇOK ŞEYİ VAR

CHP Kars İl Başkanı Sayın Taner Toraman son günlerde partimizin Kars temsilcileri için farklı bir pencereden değerlendirmede bulunmuş. Kendisinden önce de Susuz Belediye Başkanı değerlendirmede bulunmuştu. Sağ olsun Susuz Belediye Başkanımız daha nezaketli bir dille, hatta benim için ‘sevgili başkanımız’ diye hitap etmişti. Ben Susuz Belediye Başkanına nezaketinden dolayı teşekkür ediyorum. Hakikaten il başkanının, belediye başkanından öğrenecek çok şeyi var.

İKTİDAR PALDUR KÜLDÜR GİTMİYOR

Kıymetli arkadaşlar malumlarınız bir süredir CHP'den Karsımıza heyetler gelmektedir. Elbette geleceklerdir, elbette başkanın da ifade ettiği gibi onlar Kars'ın ve bizim misafirlerimizdir. İzmir milletvekili olması, başka bir ilin milletvekili olması söz konusu değildir. Türkiye milletvekillerinin İzmir'in sorunları kadar Kars'ın sorunları da o milletvekillerini ilgilendirir. Ancak o milletvekillerinin gelip Kars'ta AK Parti'ye ve AK Parti'nin yaptıklarını yok sayarak, karalama, iftira ve yalan yoluyla Valisine, iktidar partisinin il başkanına ithamlarda bulunarak yaklaşımları, bir misafire yakışan bir davranış biçimi değildir. Yine aynı şekilde İzmir Belediye Başkanının da ilimizi ve Susuz ilçemizi ziyaret etmesi anlamlıdır. Fakat gelip burada Kars ve Susuz üzerinden AK Parti'yi, Ak Parti’de siyaset yapan milletvekillerini ve bizleri eleştirmenleri, ‘İktidar gidiyor’ mesajları vermeleri bir misafire yakışmayan bir üsluptur. Biz her zaman kapısı her kese açık bir teşkilatsız. Taner Bey de isterse bundan sonra partimize misafir olarak gelebilir ve kendisine burada çay ve yemek ikramında da bulunabilirim. Biz böyle gördük, bizim geleneğimizin öğretileri bunlardır. Tabii sayın başkan birçok ifadelerde bulunmuş. Ben de farkındaysanız hepsini okudum. Başkanımız diyor ki ‘korukçuluk yapma işine bak’ tabii ki kendisi büyüğümüzdür. Kars'ta yıllarca öğretmenlik yapmış, bize verdiği bu emri hareketine karşı şunu söylerim. Hocam koruculuk demek bizim Kars halkının tabiriyle tabii tarlalara hayvanlar zarar vermesin diye orayı bekleyen insanlara söylenir. Sayın başkan da ‘Kars'ın koruculuğu sana mı kaldı’ demiş. Elbette Kars’ın verimli tarlalarına hayvanlar girmesin diye korukçuluk da yaparız, bekçilik de yaparız, gerekirse hizmetçilik de yaparız. Bundan hiç da gocunmayız.  Sayın Başkana buradan bunu söylemek istiyorum. ‘Tabi CHP’nin genel sorunu, olayı kavramadan ve anlamadan saldırgan bir dille AK Parti ise kötüdür, AK Parti ise hemen her şeyi suçludur.’ anlayışıyla baktıkları için bu onların geleneğinden gelen bir sorundur. Yani yıllarca bir sürü bu yönde önemli becerileri vardır. Tabii zor becerilere sahip değiliz.

AK PARTİ SUSUZ’DA NELER YAPTI ÖĞRENİN!

Ancak ben yineliyorum sizlerin de katıldığı toplantıda ben şunu söylerim. Mesnetsiz diyor ya başka ben yine sözümü tekrarlıyorum. ‘Değerli Taner Toraman Hocam, Susuz Belediye Başkanlığı görevini aldıktan sonra hayvan barınağından başka ne yaptınız? Ne aldınız, ne getirdiniz, hangi binayı inşa ettiniz? Bize lütfen açıklayın! Bunu söylediğim için suç mu işlemiş oldum. Siyasetin doğasında yok mudur? Sen Tunç Soyer ve Atilla Sertel ile geliyorsun. Ekiplerle birlikte AK Parti yerden yere vururken ben AK Parti il başkanı olarak hayır mesnetsizdir bunlar yalandır, bunlar iftiradır deyip bunları ispat edip, cevabını verince ben yanlış bir şey mi yapmış oluyorum? Bunu da Kars'a hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum.

SUSUZ SUSUZDU

AK Parti 2014 yılında seçildikten sonra 2019'a kadar Kars'ta yaptığı Susuz Belediyesinde yaptığı icraatlarını tek tek sayıyor. Makam aracı, çöp arabası, arazöz, 1 adet kepçe, 1 adet kamyon almıştır. Nevzat Doğan Caddesi'nin duvarları ve parkesi Cumhuriyet ve İnkılâp Mahallelerinin duvarları, mezarlık duvarları, 3 adet taziye evi, Yeni Mahalle, Cumhuriyet Mahallesi, Kazım Karabekir Mahallesinin yolları ve düğün salonu bizim belediye başkanımız döneminde yapıldı. İlçemiz susuzdu bu ilçe 14 kilometreden belediyemizin imkanları dışında sayın bakanımız Ahmet Arslan döneminde biz o kendi olanaklarımızla Susuz’a 14 kilometreden suyu getirdik. Ve yine birçok sosyal projeler, yoksullara yardımlar falan derken hakikaten orada güzel bir belediyecilik örneği sergiledik. Ancak demokratik bir seçimde halk tercihini bizden yana kullanmadı ve CHP’den taraf kullandı. Başkanımız şöyle bir ifade de bulunuyor ve diyor ki ‘Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla Kars ilinde partimizin belediye başkanlarının yaptıkları yatırımlar ve hizmetlerle halkımızın takdirini kazanmıştır.’ Ben sadece Susuz da geçmiş dönemde yaptığımız şeyleri anlattım. Cumhuriyet Halk Partisi Kars'ta ne yaptığını bana bir anlatsın. Yok olmayan bir şey anlatamazlar. O yüzden şimdi ben yine şunu söylüyorum ‘biz Kars'ta nezaket dilimizi korumalıyız. Kars ilinde bu dile çok dikkat etmeliyiz.

Sayın Başkan “AK Parti hükümetlerinin Kars'ta yaptıklarını eleştirdi” diye bir başlık. Ben üzüldüm yani bir de Taner Hocamız Kars Belediye başkanlığına aday olmuş birisi. Üstelik de ciddi de bir oy aldı. Hakikaten bunları nasıl ve kim yazmış getirmiş. Sadece okumuş ama kendisi de inanmamıştır herhalde. Diyor ki Kars’ta bir hastane vardı. Bizden önce de olsa ne yaptınız’ Taner Hocam o hastaneye girmiyordu ki kokudan. Fethiye Camisi'nin önünde o tarihi eserin siluetini bozuyordu. Üzerinden yıllar geçmiş yıllar sonra AK Parti hükümeti gelmiş. Örnek Mahallesi'nde o hastaneyi yapmış ve tamamlamış. Yetmemiş Kars'a araştırma hastanesi yapılmış, yetmemiş 250 yataklı Kars'a doğum hastanesi ile birleşmiş bir şekilde modern bir hastane yapılmış. Yetmemiş 500 kişilik hastanenin inşallah yatırım programına alındı ve ihale sürecini takip ediyoruz. Yani bunları yazarken ya da birileri yazdırırken, lütfen böyle bilgi sahibi insanlara yazdırmasını kendisine tavsiye ediyorum. Hani CHP'liler çok çevrecidir. Bizim yaptığımız parklardan da hiç söz etmiyor başkan. Mesela biz Fethiye Camisi bizim için çok önemlidir. Tarihi bir konsepti var. Önünde siluetini bozacak hiç yok. Biz orayı millet bahçesi kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla iki tane Kars'a çok güzel millet bahçesi kazandırıldı. Birincisi işte Fethiye Camisi’nin olduğu alan ikincisi de Örnek Mahallesi'nde eski hastanenin olduğu alan. Birisi 30 bin metrekare diğer, 22 bin metrekaredir. Şimdi Allah nasip ederse bugün yarın onlar faaliyete geçiyor, Geçtikten insanlar oraya gidecek, çocuklar, kadınlar orada bir nefes alacak. Şehrimizin ortak projesi ve buna saygı duyulmasını bekliyoruz.

KENT ORMANINI BİZİM BELEDİYEMİZ YAPTIRDI

Tabi bir şey daha söylemiş hocamız. Ama hocamın bu deneyime sahip olduğuna inanıyorum. Herhalde danışmanları hatalar yapmış, hocam da iddialarını sadece okumakla yetinmiş. Bir de demiş ki ‘o kent ormanını mahvettiniz’ kent ormanını bizim belediyemiz 2010 yılında yaptı.. Bizden önce orada bir kent ormanı yoktu. Sayın başkana da bunu buradan söylemek istiyorum. Tabii bizim dönemimizde hiç çöplüğe dönen bir yer yok. Bizim dönemimizde yapılan işlerimiz halkımızın takdirini kazanmış durumdadır. AK Parti'nin Karsımıza ve ülkemize yaptığı yatırımları en iyi Kars halkı biliyor. Belediyenin son iki dönemdir bazı eksiklikleri ve aksaklıkları olabilir. Bunların hep birlikte Kayyum belediyesinde bizim de desteğimizle Allah izin verirse bütün problemleri çözülecek. Kars daha yaşanılabilir butik ve güzel bir şehirdir, kültür ve turizm şehri Kars’ı her gelene taşlattırmamak gerekir. Bu saldırılar benim de tasdik etmediğim ve aynı zamanda Karslı hemşerilerimizin de tasdik etmediği durumdur.

CHP KARS İL BAŞKANLIĞI HER SEFERİNDE ŞUNU YAPIYOR

Yani tabiri caizse CHP Kars İl Başkanlığı her seferinde şunu yapıyor. Kars'ın bütün kazanımlarını adeta görmezden gelerek, başka şehirden gelenlere taşlattırıyor. Bizim şehrimizin güçlü siyasi figürleri var. Bugün hakikaten bölgeye hizmet etmiş sayın bakanımız Ahmet Arslan sadece Kars'a değil; Ağrı, Ardahan Iğdır illerimiz ile birlikte çok güzel işler yaptılar. Komisyon Başkanımız ve hocamız Yunus Kılıç’ın saman fiyatları ile ilgili müdahaleleri geçen hafta ne kadar çok işe yaradı. Saman ihracatına müdahale edip fiyatları  bin 350 - bin 400 bandındaki fiyatlarını bin 100 liraya kadar düşürdüler. İşte illerimizin güçlü siyasi karakterleri olmalarından kaynaklanıyor. Tabii onlara da hak veriyorum. Kars'ta bir başarı elde edemediler ve edemeyecekler. Yani Allah'ın izniyle bizim elimiz dolu bu şehirde çok yatırımımız var. Kars'ın 40 bin üye ile en güçlü sivil toplum örgütü ve en güçlü partisiyiz. Allah izin verirse de gönüllere hitap eden, insanların hakkına, hukukuna riayet eden, Sayın Başkan’ın da koruculuk meselesinde ne var masala? Adam, bir tarla ekmiş ve o tarlanın hakkını, hukukunu ve emeğini kim koruyacak. Önce insanlar buna saygı gösterecek. Hayvanlarını oraya gelişigüzel bırakmayacak. Tabii ondan önce de koruculuk yapılacak ki korukçu orada duracak ‘ey vatandaş bu adamın emeğine yazıktır, buraya güzel bir tarlaya ekti. Bak adam bu ekimden evini geçindirecek. Aman ha hakkına hukukuna kimse girmesin,” Mecburi korukçu da orada duracak. Çünkü haksızlık ve hukuksuzluk edenlere karşı her zaman korucular ayakta demek lazım. Tabi anlamadığım bir husus gerçekten il başkanımıza zaman zaman karşılaşıyoruz. Bizim arkadaşlarımıza karşı da bize karşı da çok sevecen ve kucaklayıcı bir tavır göstermesine rağmen, basın karşısında bu kadar hiddetlenmesi de anlayamıyorum. Tabi bizim abimiz bizim büyüğümüzdür. Biz her zaman kendisine saygıda da kusur etmeyiz, bütün büyüklerimize saygıda kusur etmeyiz. Biz nezaket dilimizi hiçbir zaman bırakmayız. Bizim AK parti geleneğimizin, sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan genel başkanının, bize öğretilerin neyse biz o öğretileri o gelenekten gelen insanlar olarak o öğretileri Ebul Hasan Harakani Hazretleri'nin şehrinde itaat eder ve onu uygularız.” dedi.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler