Çalkın ve Erdoğdu: “AK Parti, Kars’ta adayını geri çekmiyor”

Çalkın ve Erdoğdu: “AK Parti, Kars’ta adayını geri çekmiyor”

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve Belediye Başkan Adayı Ensar Erdoğdu, son günlerde bazı haber sitelerinde ve kamuoyunda, AK Parti’nin Kars ve Iğdır Belediye Başkan adaylarını geri çekeceği yönündeki dedikodularının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Çalkın ve Erdoğdu, Kars kamuoyunda da gündemin ilk sırasında yer alan konuya AK Parti MKYK Üyesi 25 ve 26. dönem Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı AK Parti Kars İl Başkanlığınca düzenlenen Yerel yönetimler yolunda teşkilat eğitimleri toplantısında açıklık getirdiler.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve Belediye Başkan Adayı Ensar Erdoğdu, son günlerde bazı haber sitelerinde ve kamuoyunda dile getirilen AK Parti’nin Kars ve Iğdır Belediye Başkan adaylarının geri çekileceği yünündeki dedikodularının gerçeği yansıtmadığını açıkladılar.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın açıklamasında, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimde partisinin Kars Belediye Başkan Adayının Ensar Erdoğdu olduğunu dünyaya ilan ettiğini hatırlattı.

Bu konuda kafaları bulandırmanın anlamsız olduğunu da söyleyen Başkan Çalkın: “Bugünlerde kamuoyunda ve bazı basın yayın organlarında ‘AK Parti, Kars ve Iğdır adaylarını geri çekiyor” deniliyor. Bu haberler kasıtlı mı yapılıyor, veya ne için yapılmaktadır akıl izan almamaktadır. Bu konu ile ilgili olarak AK Parti Genel Merkezimizin bize iletmiş olduğu bir talimatları olmamıştır. Bizim adayımızın Allah’ın da izniyle Sayın Cumhurbaşkanımız Av. Ensar Erdoğdu olduğunu dünyaya ilan etmiştir. Ve ilk andan itibaren de seçim çalışmalarımıza başladık. Tabiki Cumhur ittifakına da Sayın Genel Başkanımız ile birlikte sonuna kadar sahip çıkmaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yöndeki emirlerinden çıkmıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Merkezimizin bir talimatı olmadığına göre bizim adayımız bellidir. O isimde Ensar Erdoğdu’dur. Cumhur İttifakının diğer ortağı MHP Kars Belediye Başkan Adayı da bellidir. İkisi de seçim çalışmalarını yürütmektedir. Bu konuda kafa bulandırmanın hiçbir anlamı yoktur. Biz yolumuza devam ediyoruz. Bu konuyu buradan Kars kamuoyu ile paylaşıyorum” dedi.

Erdoğdu: “Diğer partilerin lehine adaylıktan çekilmek gibi bir durum söz konusu olamaz”

AK Parti Kars Belediye Başkan Adayı Ensar Erdoğdu da açıklamasında; ileri sürülen dedikodularda olduğu gibi diğer partiler lehine adaylıktan çekilme veya diğer partilerin lehine bir avantaj sağlama gibi bir durumlarının olmadığını söyledi.

Adaylıktan çekilme iddialarını “meyve veren ağaca atılan taş” olarak değerlendiren Erdoğdu açıklamasında ayrıca: AK Parti Türkiye’nin en büyük partisidir. AK Parti Türkiye’nin siyasi gündemini belirleyen, geçmişten günümüze Türkiye’nin hakim partisidir, bundan sonrada hakim parti olmaya devam edecektir. Dolayısıyla bizim diğer partilerin lehine adaylıktan çekilme veya diğer partilerin lehine bir avantaj sağlamak gibi bir durumumuz olamaz. Bu tamamen meyve veren ağaca yapılan taşlamadan başka bir şey değildir. Bunu da her kesin böyle bilmesi gerekir. Eğer bir katılım olacaksa küçük partilerin bize katılmasını bekleriz. Bu konuda daha sonra açıklama yapacağız. Ama kesinlikle kamuoyundaki dedikodulara fırsat vermeyeceğiz. Biz işimize bakıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yolumuz açık ve ak olacaktır. Tüm teşkilatlarımız ile birlikte çalışmalarımız il genelinde devam ediyor. Hep birlikte omuz omuza Kars’ta AK Parti iktidarını yerelde de tekrar yukarılara taşımak için çok gayretli çabalar sarf edeceğiz. Asla diğer partiler ile polemiklere girmeyeceğiz. Kimseyle kavga etmiyoruz. Biz kendi projelerimizi ve yapacaklarımızı insanımıza anlatmaya devam ediyoruz. Biz büyük bir partiyiz. Kimseye de papuç bırakmayız. Yarın sahaya indiğimiz zaman kimse bizimle boy ölçüşemez. 31 Mart günü Kars Belediye Başkanlığını büyük bir farkla alacağız” diye konuştu.

calkin-ve-erdogdu-“ak-parti,-kars’ta-adayini-geri-cekmiyor”-(1).jpgcalkin-ve-erdogdu-“ak-parti,-kars’ta-adayini-geri-cekmiyor”-(3).jpgcalkin-ve-erdogdu-“ak-parti,-kars’ta-adayini-geri-cekmiyor”-(5).jpgcalkin-ve-erdogdu-“ak-parti,-kars’ta-adayini-geri-cekmiyor”-(2).jpgcalkin-ve-erdogdu-“ak-parti,-kars’ta-adayini-geri-cekmiyor”-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler