Cami’de yangın!

Cami’de yangın!

Kars Merkeze bağlı Bulanık Köyü Camii'nde elektrik aksamından çıktığı tespit edilen yangın köy halkına korkulu anlar yaşattı.

Cami’de yangın!

Kars Merkeze bağlı Bulanık Köyü Camii’nde elektrik aksamından çıktığı tespit edilen yangın köy halkına korkulu anlar yaşattı.

Perşembe günü ikindi namazı öncesi köye gelen İbrahim Baltacı isimli seyyar satıcının namaz kılmak üzere girdiği camiide yangını görmesi ve ardından aracındaki hoparlörle anons etmesi yangının felakete dönüşmesini önledi.

İş zamanı olduğu için köy halkının köyde olmaması zaman kaybına neden olsa da, Hilal Durak isimli üniversite öğrencisinin soğukkanlılığı ve bilinçli hareket etmesi sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Camii girişinde bulunan elektrik panosundan elektriği kesen Durak, daha sonra camiye gelen imam Hüseyin Güneşsu ve köy halkının yoğun çabalarıyla birlikte yangını kontrol altına almayı başardı. Camii içerisinde bulunan yoğun duman köy halkına zor anlar yaşatsa da müdahalenin zamanında yapılması yangının korkulan boyutlara ulaşmasını önlemiş oldu. Camii içerisinde bulunan minber ve az sayıda dini kitabın yanması vatandaşları üzse de cami köy halkının seferberliğiyle Cuma namazına kadar temizlenerek tekrar ibadete açıldı.

Öte yandan Kars İl Müftülüğü görevlileri de aynı gün köye gelerek camide hasar tespit çalışmaları gerçekleştirdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler