Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Kars Sarıkamış'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle “Cami ve Gençlik” konulu konferansı verildi.

Sarıkamış’ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri

Kars Sarıkamış’ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle “Cami ve Gençlik” konulu konferansı verildi.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda saygı duruşu, istiklal marşı’nın okunmasının ardından Şehitler Mahallesi Cami İmamı Abdurrahman Bulut tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Sarıkamış Müftüsü Hayati Yelkovan, burada yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 1986'dan bu yana kutlanmakta olan Camiler Haftası'nın 2003 yılından itibaren de Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını hatırlatarak bu seneki Camiler Haftası konusunun “Cami ve Gençlik” olduğunu söyledi.

Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mahmut Yazıcı, konferansta yaptığı konuşmada, dini bütün ahlaklı gençlik yetiştirmek için öncelikle ailenin sağlam kurulması gerektiğini belirtti.

Anne ve babalara çocukların yetişmesinde büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti: ”Çocuklarımızın vatanını milletini seven kimseler olmasını istiyorsak, onların en iyi yetişmesini sağlamamız gerekir. Peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor, “Hiçbir baba çocuğuna güzel terbiyeden daha üstün bir hediye veremez ”diyor. Güzel hediye nedir? Güzel ahlaktır, onu güzel bir şekilde yetiştirmektir. Cenabı hak, kainatı gençliğin hürmetine tutuyor. İslamla büyüyecek genci yetiştirmek iyi bir evlilikle başlar. Peygamber efendimiz buyuruyor ki dini bütün ahlakı güzel olanla evleniniz. Yani burada ailenin sağlam kurulmasının önemi vurgulanmıştır. Sağlam aile oluşturursak sağlam gençler yetiştiririz. Onun için dinini bilen, özümseyen ahlaklı gençliğin yetişmesinde anne ve babaların büyük sorumluluk taşıdığını bilmeliyiz.”

Konferansın ardından günün anısına İlçe müftülüğünce Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mahmut Yazıcı ile kurumdan emekli olmuş Kuddusi Delibaş ve Süleyman Aydın’a teşekkür belgesi ile çeşitli hediyeler verildi.

Konferansa, Emniyet Müdür vekili Abdullah Korucu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Özkan, STK temsilcileri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler