Camiye karşı değiliz ama mağduriyetimiz giderilsin!

Camiye karşı değiliz ama mağduriyetimiz giderilsin!

Sultan Alparslan Külliyesinin yapılması için yıkılması planlanan belediye lojmanlarının altıda faaliyet gösteren esnaf isyanda.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Yıllarca akıbeti ne olacak diye tartışılan ve daha sonrada üzerinde Sultan Alparslan Külliyesinin yapılacağı bölgede bulunan Atatürk İşhanının bitişiğindeki Kars Belediyesi tarafından İl Özel idaresine devredilen lojmanların altında faaliyet gösteren 12 işyerin 18 gün içerinde boşaltılması için tebligat gönderildi.

Tebligatı alan işyeri sahipleri isyan ederek bu kadar kısa sürede iş yerlerini boşaltamayacaklarını ve son derece mağdur olacaklarını dile getirdi. Geçtiğimiz ay Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından temeli atılan ve kısa bir sürede tamamlanması planlanan Sultan Alparslan Külliyesinin ve Caminin yapılmasına karşı olmadıklarını dile getiren esnaf durumdan dert yandı.

18 gün gibi kısa bir sürede işyerlerini boşaltamayacaklarını söyleyen 12 işyeri sahibi yaşayacakları sıkıntıları bazı gazeteciler aracılığıyla dile getirdiler.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın kendilerine ‘mağdur olmayacaksınız’ şeklinde ifade kullandığını söyleyen esnaflar, lojmanların altında 12 işyerinin mevcut olduğunu ve bu kadar sürede alacaklarını ve vereceklerini dahi halledemeyeceklerinden dolayı kara kara düşünmeye başladıklarını söylediler.

Yetkililerin söz konusu mağduriyeti ortadan kaldırmasını isteyen işyeri sahipleri mağduriyetlerini: “Bu gün bizlere bir yazı geldi ve 18 gün içerinde işyerlerini boşatın ve yıkacağız deniliyor. 18 günde işyerini boşaltan bir esnaf nasıl işyerini boşaltıp yeni dükkan bulup işini yeniden kuracak. Bu kadar kısa bir sürede alacağımızı nasıl alacağız vereceğimizi nasıl ödeyeceğiz. Elimizde malımız var. Çekimiz senedimiz, borcumuz var. Burada 12 işyerimiz var. Onlarca da çalışanımız var. Ailelerimiz ile birlikte hepimiz mağdur olacağız.” şeklinde ifade ettiler.

Nisan ayına kadar süre istediler

İşyerini boşaltmak için makul bir süre isteyen esnaf: “Sayın Bakanımız Ahmet Arslan da mağdur edilmeyeceğimizi söylemişti.  Ama bize ikram edilen gün sayısı 18 gün oldu. Biz bu dükkânları para ile aldık. Tüm sermayemizi harcadık. Helal ekmek yemek istedik. Buraları hepimiz anahtar parası verip aldık. Biz bu işyerlerini aldığımızda Belediye bu işyerlerinin  hak sahiplerine verileceğinin sözünü vermişti. Kredi çekip işyerlerini bu hale getirdik. 18 günde bir insan tavuk kümesi bile kuramaz. Bizler caminin yapılmasına karşı değiliz. Bizlere yer gösterilsin ve mağduriyetimiz giderilsin.” dediler.

camiye-karsi-degiliz-ama-magduriyetimiz-giderilsin!-(3).jpgcamiye-karsi-degiliz-ama-magduriyetimiz-giderilsin!-(1).jpgcamiye-karsi-degiliz-ama-magduriyetimiz-giderilsin!-(2).jpgcamiye-karsi-degiliz-ama-magduriyetimiz-giderilsin!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler