Camiye koşalım, Kur’an’la buluşalım

Camiye koşalım, Kur’an’la buluşalım

YAZ KUR´AN KURSLARIMIZDA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Camiye koşalım, Kur’an’la buluşalım

YAZ KUR'AN KURSLARIMIZDA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Kars Arpaçay Müftülüğü’nce yaz tatili boyunca çocuklara yönelik olarak Kur’an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verildiği yaz Kur’an Kursları ilçemize bağlı köy ve mahallerdeki camii ve Kur’an kurslarında devam ediyor.

“Camiye koşalım, Kur’an’la buluşalım” temasıyla başlayan ve hafta içi her yaştan kız ve erkek çocuklarımızın katılabildiği 3. ve son dönem kursta kursa katılan minikler için çeşitli hediye ve kitaplar hazırlandı. Kurslarda çocukların ihtiyacı olan kitaplar ve gerekli dokümanlar Müftülüğümüz tarafından ücretsiz olarak karşılanırken, camii ve kuran kurslarımızda bir araya gelen öğrencilerimizin tanışmalarında ve kaynaşmalarında kurslar büyük faydalar sağlıyor.

Dini konularda çocuklarımızın doğru ve sağlıklı şekilde bilgi almaları için uzman personeller tarafından verilen kursları eğitimleri yerinde görmek amacıyla ziyaret eden ilçe Müftüsü Ahmet Gözcü, bir taraftan denetim yaparken diğer yandan da öğrencilerle kurs hakkında sohbetler ediyor. Müftümüz; Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenenlerin çoğunun ilk defa Kur’an okumayı yaz kurslarında öğrendiklerini, yaz kurslarında bir çok çocuğun ilk defa örgün eğitim anlayışıyla düzenli olarak Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler dersleri aldıklarını, çocuklarımızın dine, din görevlilerine, camilere, Kur’an ve din eğitimine bakışlarını etkileyen ilk mekânların yaz kursları olduğunu ifade etti. Ayrıca bu kursların, bundan sonraki hayatlarında yeterli düzeyde din eğitimi alamayacaklar için asgari derecede dini bilgiler öğrenebilecekleri önemli ve özel yerler olduğunu belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler