Çanakkale Zaferi Kağızman'da Kutlandı

Çanakkale Zaferi Kağızman'da Kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü Nedeniyle İlçemizde Anma Töreni Düzenlendi.

Saat 08.45’de İlçemiz İstiklal alanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan törene, İlçe Kaymakamımız Musa Üçgül, İlçe Garnizon Komutanı Seçkin Tarakcı, İlçe Belediye Başkan Vekili Recep Kişi, protokol üyeleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlarımız da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kaymakam Üçgül, şehitlik özel defterini imzaladı ve yapılan duaların ardından beraberindekiler ile birlikte şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek kırmızı karanfiller bıraktı.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda; Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nin (METEM) anma etkinlikleri kapsamında hazırladığı ‘’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü’’ programı, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması, Tarih Öğretmeni Olkan Algen’in günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşma ve öğrencilerimizin okuduğu şiirler, oratoryo ve sinevizyon gösterisi eşliğinde devam etti. Hazırlanan programda Çanakkale destanımız çok anlamlı ve duygulu bir şekilde anlatıldı. Günün önemini anlatan yazılar ve şiirlerle  öğrencilerin ve katılımcıların o anların tekrar yaşanması sağlandı. .

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü ile ilgili çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilerin ilçe protokolü tarafından ödüllendirilmesi ile birlikte program sona erdi.

canakkale-zaferi-kagizmanda-kutlandi-(1).jpgcanakkale-zaferi-kagizmanda-kutlandi-(2).jpgcanakkale-zaferi-kagizmanda-kutlandi-(3).jpgcanakkale-zaferi-kagizmanda-kutlandi-(4).jpgcanakkale-zaferi-kagizmanda-kutlandi-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler