Canlı Bombalar Avlanacak!

Canlı Bombalar Avlanacak!

Cumhurbaşkanının talimatı üzerine, bomba yüklü araç ve canlı bombaları uzaktan algılayan sistemler temin edilecek

Şehirlerde ve kırsal bölgelerde operasyonlar başarılı bir şekilde sürerken, özellikle büyükşehirlerdeki “canlı bomba ve bomba yüklü araçlara” karşı yeni tedbirlerin alınması için güvenlik birimlerine talimat verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında hafta başı yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında terörle mücadele operasyonlarında gelinen nokta değerlendirildi.

Büyük kayıplar veren örgütün özellikle büyükşehirlerde DHKP-C tipi canlı bomba eylemlerine yönelebileceği belirtildi. Buna karşı hangi tedbirlerin alınması gerektiğinin konuşulduğu Bakanlar Kurulunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güvenlik birimlerine “Dünyada bu tip eylemlerin önlenmesi konusunda hangi teknolojiler kullanılıyorsa, Türkiye’ye de getirilsin” şeklinde talimat verdiği kaydedildi.

Toplantıda, canlı bomba ve bomba yüklü araçlarla yapılan eylemlere karşı, farklı teknolojilerin kullanıldığı, en etkilisinin ise uzaktan tespit yapabilen sistemler olduğu vurgulandı. Edinilen bilgilere göre, güvenlik birimleri Cumhurbaşkanının talimatı ile dünyadaki bu teknolojiler konusunda bir araştırma yapacak, ardından canlı bomba sensörleri olarak nitelendirilen ileri teknolojiler Türkiye’de de devreye girecek. Bakanlar Kurulunda yapılan sunumda, hareket halindeki bomba yüklü araçların uzaktan tespiti için de teknolojik yöntemlerin devreye sokulması gündeme geldi.

Kısa sürede hayata geçirilecek bu sistemlerin Ankara, İzmir, Antalya ve İstanbul gibi büyükşehirlerde vatandaşın yoğun olarak bulunduğu yerlerde kurulabileceği belirtiliyor. Bu tip eylemlerin önlenmesi noktasında, “istihbarat çalışmalarının” artırılması, MİT ile diğer güvenlik birimleri arasındaki “anlık istihbarat” sisteminin daha verimli işlemesi için her türlü tedbirin alınması kararlaştırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler