Canlı hayvan ticareti yapan Karslılara müjde!

Canlı hayvan ticareti yapan Karslılara müjde!

65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, canlı hayvan ticareti yapan Karslılara müjde verdi.

Arslan ve Kılıç’ın konuyla ilgili olarak yaptığı ortak açıklama şöyle:

“12 Haziran Cuma günü yayınlanan yönetmelik değişikliği ile canlı hayvan alım satımı yapan hemşehrilerimiz artık hayvanlarını bekletmeksizin alıp satabilecek. Hayvancılık yapan hemşehrilerimiz bizlere satın aldıkları hayvanı tekrar satmak istediklerinde 30 gün beklemek zorunda kaldıklarını ilettiler. Vatandaşımızın taleplerini Bakanlığa ilettik. Bakanlığımız bürokratları bu hususu inceleyip değerlendirdikten sonra mevzuat değişikliği hazırlayıp yetiştiricilerimizi rahatlatacak karar Cuma günü yayınlandı.

Bu karara göre; Önceden bir yetiştirici şayet Celep belgesi yok ise almış olduğu hayvanı bir ay geçmeden satamıyordu. Bu ilimiz yetiştiricilerimiz için sıkıntı yaratıyordu. Vatandaş almış olduğu hayvan hoşuna gitmese verimini beğenmese ya da ihtiyacından dolayı satmak istese; ya bir ay beklemesi gerekiyor ya da bir Celep bularak değerinin altında onun aracılığıyla satabiliyordu. Bugün yayınlanan yönetmelik değişikliği ile artık yetiştiricilerimiz bu sıkıntılı mevzuattan kurtulmuş oldular. Artık isteyen herkes istediği zaman beklemeye gerek kalmadan canlı hayvanlarını alıp satabilecek.

Bu karar başta Karslı yetiştiricilerimiz olmak üzere tüm ülkemiz canlı hayvan ticareti yapan satıcı ve yetiştiricilerimize hayırlı olsun.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler