Canlı mühre tekniği ile keklik avlayan şahsa 4 bin 167 TL para cezası kesildi

Canlı mühre tekniği ile keklik avlayan şahsa 4 bin 167 TL para cezası kesildi

Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesine bağlı Aktaş - Yazlık köyleri arasındaki kırsalda keklik avında tuzak olarak kullanılan dört adet canlı mühre kınalı keklik ve iki bölmeli bir adet keklik kafesine jandarma tarafından el konuldu.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Karakoyunlu Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında önleyici hizmet devriyesi esnasında Aktaş- Yazlık köyleri kırsalında A.A. (21) adlı şahsa ait çadırda bir kafes içerisinde dört adet canlı mühre olarak kullanılan kınalı el konuldu.

Konu ile ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürlüğüne haber verildi. Bunun üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu konu İle ilgili olarak Jandarma Karakoluna giden Av ve Yaban Hayatı ekiplerince canlı mühre olarak kullanılan dört adet kınalı keklik ve kafesin teslim alındığını söyledi.

Müdür Türkoğlu, bu şahsa 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa, 2017-2018 Merkez Av Komisyon Kararlarına ve ilgili Mevzuatlara Muhafeletten bin 967 TL. İdari, 2 bin 200 TL tazminat cezası olmak üzere toplamda 4 bin 167 TL. para cezası kesildiğini açıkladı.

Müdür Türkoğlu açıklamasında: “Ele geçirilen keklikler Jandarma komutanlığı ekipleri ile birlikte doğaya salınarak, kafes yakılarak imha edilmiştir. Av ve Yaban Hayatının Korunmasına hassasiyet gösteren Karakoyunlu Kaymakamlığına, İlçe Jandarma Komutanlığına teşekkür ederim. Baharın yaklaşması ile birlikte yaban hayatında çiftleşme ve üreme dönemini başlaması ile birlikte canlı mühre tuzak olarak kullanılan (Ses veya görüntüsünden faydalanılarak av ve yaban hayvanlarını çağırmada, yakına getirmede kullanılan herhangi bir canlı yabani veya evcil hayvanı) Kekliklerle avlanma, yakalama yapanların Şube Müdürlüğümüze ve Güvenlik Güçlerimize bildirilmesini rica ederim.”dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler