Canlı yayında tanıtım günlerine davet!

Canlı yayında tanıtım günlerine davet!

KAI DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM CANLI YAYINDA TÜM TÜRKİYE'Yİ “ KAI TANITIM GÜNLERİ” NE DAVET ETTİ

Canlı yayında tanıtım günlerine davet!

Yıldırım, Türkiye’yi canlı yayında tanıtım günlerine davet etti

-KAI DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM CANLI YAYINDA TÜM TÜRKİYE’Yİ “ KAI TANITIM GÜNLERİ” NE DAVET ETTİ

KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, bugün KON TV de yayınlanan “Ankara Konuşuyor” Programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Programda Kars Ardahan Iğdır’ı, KAI Federasyonu’nun faaliyetlerini, projelerini anlatan Genel Başkan 16- 19 Ekim tarihlerinde düzenlenecek “KAI Tanıtım Günleri” ne hemşehrilerimizin yanı sıra tüm Türkiye’yi Atatürk Kültür Merkezi’ne davet etti. 16 Ekim Perşembe günü saat: 11.00 de TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK’in katılımlarıyla başlayacak Açılış Töreni’ne Bakanlarımızın, Valilerimizin, Milletvekillerimizin de katılacağını ifade etti. 

Kars Ardahan Iğdır’ı en iyi şekilde tanıtabilmek için yapılan hazırlık çalışmalarının son aşamasına gelindiğini belirten Genel Başkan, “Dört gün süresince birbirinden ayrılmaz bir bütün olan bu üç Serhat Şehrimizin tarihini, kültürünü, manevi değerlerini, doğal değerlerini, kış turizmini, diğer turizm alanlarını, yer altı ve yer üstü zenginliklerini, folklorunu, Âşıklık Geleneğimizi tanıtacağız. Ayrıca yöresel lezzetlerimizi misafirlerimize ikram edeceğiz. Kaz, kaşar peyniri, çeçil peyniri, bal, yöresel yemekler, turistik el emeği ürünler de tanıtılacak, satışa sunulacak ve yarışmalar organize edeceğiz. Sizin aracılığınız ile emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Erdoğan Yıldırım, KAI Tanıtım Günleri’nde ayrıca Şiir Dinletisi, Resim Sergisi ve Türklerin ilk Camisinin kurulduğu Ani Antik Kenti’ni, bilinmeyen yönleriyle Ani Efsanelerinin anlatılacağı “Dünya Mirası Ani Antik Kentimiz” konulu bir panel düzenleneceğini belirtti.

KAI Dernekler Federasyonu’nun Derneklerin üst çatısı olarak 2005 yılında, gelenek ve göreneklerimizi bizden sonraki nesillere aktarmak, doyduğumuz topraklarda yaşarken doğduğumuz topraklarla bağımızı koparmamak amacıyla kurulduğunu anlatan Genel Başkan, bu süre içinde gerek dernek sayılarını gerekse üye sayılarını arttırarak ciddi bir yol aldıklarını ifade etti ve “ Günümüzde Sivil Toplum Kuruluşları sürükleyici ve itici güç konumunda yer alıyor,  biz KAI Federasyonu olarak eğitime çok önem veriyoruz. Başarılı ama maddi sıkıntı içinde olan öğrencilerimize iş adamlarımızın destekleriyle burslar veriyoruz. Avrupa Birliği Fonları ile ilgili bölgemizdeki iş adamlarımızı, esnafımızı ilgilendiren çok önemli 3 tane proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projeler gerçekleştiğinde Kars Ardahan ve Iğdır’a ciddi katma değer sağlayacaktır. Bölgemizin dinamiklerini hayata geçirmek için toplantılar yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Kars Ardahan Iğdır’ın artık hak ettiği değeri bulması gerektiğini belirten Genel Başkan “Özellikle üretilen organik ürünlerin iyi tanıtılması ve pazarlanması gerekiyor. Sarıkamış’ta kış turizmi daha canlandırılmalı. Bizim çok önemli manevi bir değerimiz var. Ebu-l Hasan Harakani’nin Türbesi son yıllarda ziyaretçi akınına uğruyor. Bu potansiyeli daha da geliştirebiliriz. Bölgemizin kalkınması için iş adamlarımızı bölgeye yatırım yapmaya davet ediyorum” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye’sinin Federasyonlarla ilgili projesinden de bahseden Erdoğan Yıldırım; “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek Ankara Altınpark’ta Federasyonlar için bir proje başlattı. Bu proje hayata geçtiğinde bizim de orada bir Federasyon binamız olacak ve gelen misafirlerimizi Altınpark’taki Genel Merkezi’mizde en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.

KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, canlı yayın konuğu olarak katıldığı  “Ankara Konuşuyor” programında ayrıca bu yıl Sarıkamış Şehitlerini, 100. Yılı dönümlerinde Kars’ta yapılacak Anma Törenlerinin hazırlıklarının sürdüğünü de ifade etti. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO tarafından yaşayan insan hazinesi ilan edilen merhum Âşık Şeref TAŞLIOVA’nın Kars Ardahan Iğdır ve Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu ifade ederek, onun bir şiirini okudu.

Önceki ve Sonraki Haberler