Carcıoğlu karanlıkta kaldı

Carcıoğlu karanlıkta kaldı

ARPAÇAY'IN CARCIOĞLU KÖYÜNDE 11 NİSAN'DAN BERİ KARANLIKTA

Carcıoğlu karanlıkta kaldı

ARPAÇAY’IN CARCIOĞLU KÖYÜNDE 11 NİSAN’DAN BERİ KARANLIKTA

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı 300 nüfuslu Carcıoğlu köyüne, 11 Nisan’dan beri elektrik verilemiyor. Aras Edaş, enerji nakil hatlarındaki arıza nedeniyle köye enerji verilmediğini, olumsuz hava koşullarının düzelmesini beklediklerini bildirirken Köy Muhtarı Yolcu Aydemir, “Köyde 5-6 kişinin eski borcu yüzünden tüm köy halkı cezalandırılıyor” dedi.

Arpaçay ilçesine 21 kilometre, Ermenistan sınırına 17 kilometre uzaklıkta bulunan Carcıoğlu köyünün 11 Nisan günü elektiriği kesildi. Köyde bulunan 60 hanenin karanlığa gömülmesinin ardından enerjiye bağlı olarak içme suyu sıkıntısı da başgösterdi. Köylüler çevre köylerden içme suyu taşırken, aynı sorun için hayvanlar 2 kilometre uzaklaktaki Kars Çayına götürülüyor.

Buzdolaplarındaki yiyeceklerin bozulduğunu, elektrikli ev aletlerini çalıştıramadıklarını belirten kadınlar, akşamları karanlıkta oturmaktan bıkıp usandıklarını bildirdiler. Kadınlardan Gülsenem Aydın, mum ışığında oturduklarını, televizyon izleyemedikleri için erkenden yatmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Günlerdir perişan durumdayız. Elektrik yok, buzdolabınca yiyeceklerimiz bozuldu. Çamaşır yıkayamıyoruz. Nedir bu başımıza gelenler. Bizim sorunumuzla acilen ilgilensinler ve bu haksızlığı gidersinler” dedi.

Köy Muhtarı Yolcu Aydemir ise enerji nakil hattındaki arazının bahane olduğunu, MHP’li olarak bilindikleri için baskı altına alınmak istendiklerini ileri sürdü. Yolcu Aydemir, “Köyde 5-6 kişinin eski borcu yüzünden tüm köy halkı cezalandırılıyor. Köyden 15- 20 yıl önce göç eden ailelerin elektrik borçları faizlerle iyice şişirilmiş. Şimdi onların ödenmeyen borçları yüzünden bizleri perişan ediyorlar. Ortada elektrik arızası yok, bu eski elektrik borçları yüzünden elektrikleri kestiler. Ben 7 yıllık muhtarım, şimdiye kadar böyle bir şey görmedim” diye konuştu.

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.’den yetkililer ise biriken eski borçlar yüzünden değil, enerji nakil hattında meydana gelen arıza nedeniyle Carcıoğlu köyüne enerji verilemediğini bildirdiler. Yetkililer, “Arızanın meydana geldiği arazi, karların erimesi yüzünden çamur. Taşıtlar, çamura battığı için arıza ekipleri çalışma yapamıyor. Olumsuz koşulların düzelmesini bekliyoruz” dediler. kha 

Önceki ve Sonraki Haberler