ÇATAK ile tarımsal araziler genişletilecek

ÇATAK ile tarımsal araziler genişletilecek

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Sarıkamış Ziraat Odası Başkanlığınca hazırlanan Çevre Amaçlı Tarımsal Alanların Korunması (ÇATAK) Projesi kapsamında Sarıkamış ilçesine bağlı Kalebaşı köyünde düzenlenen törenle tarlalarda bulunan taşların

ÇATAK ile tarımsal araziler genişletilecek

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Sarıkamış Ziraat Odası Başkanlığınca hazırlanan Çevre Amaçlı Tarımsal Alanların Korunması (ÇATAK) Projesi kapsamında  Sarıkamış ilçesine bağlı Kalebaşı köyünde düzenlenen törenle tarlalarda bulunan taşların temizliğine başlandı.

Törende konuşan AK Parti Kars Milletvekili Prof.Dr.Yunus Kılıç, vatandaşların  bu coğrafyada tarım ve hayvancılıktan başka rızkı olmadığını söyledi.

Bölgede yaşayan çiftçiler,eğer rızıklarını çıkarıp huzurlu oluyorsa, geleceğinden  endişe duymuyorsa burada kaldığını, aksi takdirde buraları terk ettiğini ifade eden Kılıç şöyle devam etti:” Biz istiyoruz ki insanımız burada doysun ülkemiz için üretsin, huzurlu olsun geleceğini burada kursun. Bu yüzden buraların daha verimli olması daha çok üretmesi lazım. Projenin amacı teknolojiyi  kullanarak daha az emekle daha çok üretim yapmaktır. Bu projeyle birlikte 3 yıl içinde çiftçilerimiz dekar başına 60-135 TL destek alacak. Ayrıca çiftçilerimizin hem arazileri taşlardan temizlenecek hemde devletten destek alarak daha iyi tarım yapma imkanı bulacak. Şu anda Sarıkamış ve Digor ilçelerinde başlattığımız projeyi inşallah kısa sürede bölgenin tamamına yayacağız” dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’da bölgenin her alanda gelişmesi ve kalkınması için milletvekilleri olarak olağanüstü gayretle çalıştıklarını belirterek, ”Kalkınmışlık farkını gidermek adına Ankara’dan pozitif ayrımcılık almak suretiyle epeyce mesafe kat ediyoruz. Ama gerçekten o kadar geri kalmışız ki son 10 yılda ciddi yatırımlar yapılıyor. Son üç yıldır sorumluluğu biz aldık şu anda yalnızca Sarıkamış’ta 300 milyonluk yatırım var. Bundan sonrada her alanda yatırımlar devam edecek. Projenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün ise, yapılan projenin para ile ölçülemeyeceğini önemli olan taşlık arazinin tarıma kazandırılması olduğunu vurgulayarak, bu manada emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, de ÇATAK projesiyle 3 bin dekar alanda taş temizliği yapılacağını kaydetti. Kars Milletvekillerinin   destek ve katkılarıyla hayata geçen projenin çiftçilere  büyük katma değer sağlayacağını, ziraat odası olarak her zaman çiftçilerin yanında olduklarını belirtti.

Köy muhtarı Sami Turan, Kalebaşı ve Odalar köyüne ait tarım arazilerinin bölgenin en çok taş bulunan yerlerinden olduğunu, projenin bölge çiftçisine büyük fayda sağlayacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, dua edildikten sonra Sarıkamış Ziraat Odası başkanlığına ait kepçe ile taş temizliğine başlandı.

Törene, Kars Vali Yardımcısı, Musa Evin, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy,İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Akça, Kars Müftüsü Mehmet Genç, kurum amirleri, İl genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Serkant Aykul ile vatandaşlar katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler