ÇATAK’la Taşlar Toplanacak

ÇATAK’la Taşlar Toplanacak

ÇEVRE AMAÇLI TARIM ARAZİLERİNİ KORUMA PROGRAMI (ÇATAK) PROJESİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla başlatılan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Programı kapsamında Kars il genelinde 9 bin dönüm alan arazide taş toplama etkinliği gerçekleştirilecek.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Dr. Hüseyin Düzgün, “ÇATAK Projesi ile hassas alanlarda doğal yapının korunması amacıyla, tarımsal üretim yapan üreticilerin kayıtlı ve kontrollü üretim yapmaları ve çevreye zarar veren üretim modellerinden vazgeçmeleri sağlamaktadır. ÇATAK projesi kapsamında İlimiz Digor İlçesinde arazide Fettah KOŞAN isimli çiftçimiz projeden faydalanarak hibe sözleşmesi imzalamış olup, arazi kontrolleri gerçekleştirilmiş ve arazisini temizleme çalışmaları devam etmektedir. ”dedi.

Düzgün ayrıca “İlimiz için İl Proje Uygulama Komisyonu tarafından uygun görülen alanlarda kategorileri gerçekleştirenlere dekar başına yılda bir defa olmak üzere üç yıl süre ile 60- 135 TL destekleme yapılacaktır. Bu manada 2.kategoride olan ilimizin arazilerinin yoğun taşla kaplı alanların temizlenmesi hem ilimiz tarımına taştan temiz araziler hem de çiftçimize dekara iki yıl 60 TL destek verilecektir” diye konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler