Çekmeköy Underground Oldukça Tartışmalı Geçti

Çekmeköy Underground Oldukça Tartışmalı Geçti

Kars Sinema Topluluğu Çarşamba gösterimlerinde gösterdiği son vizyon film ‘ÇEKMEKÖY UNDERGROUND’ seyircileri tarafından oldukça tartışmalı geçti.

İnan Ercan’ın yönlendiriciliğinde gerçekleştirilen filmin gösterimi sonrasında filmin yönetmeni Aysim Türkmen’le telefon bağlantısı kurularak yönetmenin Kars’a dair düşünceleri, filmi çekmekteki maksadı ve sansür tartışmalarına dair düşünceleri dinlendi. Sinemadaki mikrofon ve ses probleminden dolayı seyircilerin soru sorma olanağının olmadığı bağlantıdan sonra seyirciler filmi tartışmaya ve eleştirmeye başladı.

İnan Ercan ilk sözü arabesk rap müzik dinleyen ve filme özel olarak davet edilen seyirciye söz vererek başladığı değerlendirme kısmı oldukça verimli geçti.

Kars’taki sinema seyircileri tarafından sinema konusunda yetkin kabul edilen ve aynı zamanda Topluluk üyesi Yavuz Ulusoy’un filmi neoliberallerin bakış açısı ve underground’un iticiliği, soğukluğu şeklinde somutladığı film daha sonra bir çok seyircinin tartışmaya katılması ile farklı bir hal aldı. Çıkışta bir seyircinin ifade ettiği Kars Sinema Topluluğu tam bir sinema atölyesi söylemi ise bir başka dikkate değer değerlendirme oldu.

‘ÇEKMEKÖY UNDERGROUND’ 51. Antalya Altın Portakal Film Şenliği ‘Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nda yer alan 12 filmden biri olup 13 Mart’ta Başka Sinema Salonlarında vizyona giren film Yönetmeni Aysim Türkmen’in izni ile gösterildi Kars Sinema Topluluğu tarafından.

Haftaya Çarşamba Mandıra Filozofu

Tüm sinemaseverler her Çarşamba 19:30 da yapılan gösterimlere davet ediliyor!

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler