Cengiz Zeybek merkeze alındı

Cengiz Zeybek merkeze alındı

Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek merkeze alındı.

 

İç İşleri Bakanlığı’nın bayram öncesi hazırladığı Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 15 ilin Emniyet müdürü merkeze çekildi. Bayram öncesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayından geçen kararname, resmi gazetenin bayram süresince tatil olması nedeniyle henüz yayınlanmadı.
 
Cumhurbaşkanı Gül’ün onayından geçen kararnameye göre merkeze çekilen illerin arasında Kars’ın da bulunduğu öğrenildi. İzmir, Tekirdağ, Niğde, Elezığ, Muş, Bartın, Bursa, Bolu ile birlikte Kars Emniyet Müdürü de merkeze çekildi. Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek merkeze alınırken yerine, Ercan Çakmak atandı.
 
Kars’ta 2,5 yıl süreyle Emniyet Müdürlüğü görevini başarıyla sürdüren ve mütevazı kişiliği ile herkes tarafından sevilen Zeybek’in merkeze alınması şaşkınlıkla karşılandı.


Kars Emniyet Müdürü İbrahim Demirci’nin Sinop Emniyet Müdürlüğüne atanmasının ardından Polis Başmüfettişi olarak Kars Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Cengiz Zeybek, görev yaptığı süre içerisinde her zaman halkla iç içe oldu ve huzurlu bir Kars için çalıştı. Her fırsatta Kars’ı ve Karslıları çok sevdiğinin altını çizen Zeybek, “Bu şehirde görev yaptığım süre içerisine ölürsem beni Kars’a gömün.” Vasiyetinde bulunduğunu yineledi.


Önceki ve Sonraki Haberler