Cep telefonlarına güneş enerjisinden şarj

Cep telefonlarına güneş enerjisinden şarj

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi tarafından 3 noktaya kurulan 'Güneş Enerjili Şarj İstasyonları', günümüzde insanların vazgeçilmezi olan telefonlarını şarj etme konusunda büyük kolaylık sağlıyor.

Cep telefonlarına güneş enerjisinden şarj

Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi tarafından 3 noktaya kurulan ‘Güneş Enerjili Şarj İstasyonları’, günümüzde insanların vazgeçilmezi olan telefonlarını şarj etme konusunda büyük kolaylık sağlıyor.

Belediye tarafından yenilenebilir enerji çalışmaları içerisinde yer alan ve geçen günlerde kentin 3 farklı noktasına kurulan ‘Güneş Enerjili Şarj İstasyonları’, vatandaşların iletişimini sağlayan cep telefonlarının şarj edilmesi konusunda ilgi çekiyor. Tüm enerjisini güneşten sağlayan istasyonlarda biriken elektrik enerjisi, farklı telefonlara uyumlu şarj kabloları ile kişilerin telefonlarını ücretsiz bir şekilde şarj etmesini sağlıyor. Büyük ilgi gören uygulama, kentteki 2 farklı alışveriş merkezinin yanı sıra Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nin bahçesinde de hizmet veriyor.

Güneş Enerjili Şark İstasyonları ile ilgili olarak açıklamada bulunan Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, özellikle öğrencilerin istasyonları sık sık kullandığını belirtti. Ataç, “Güneş enerjisi, telefonların şarjlarının şarj yapması ile ilgili bir çalışma oldu. 3 noktaya bu üniteleri koyduk. Şimdi özellikle öğrencilerimiz bundan çok yararlanıyorlar, hiçbir ücret ödemeden orada telefonlarını güneş enerjisi bağlantısıyla şarj yapabiliyorlar. Bunlar bizim önemli deneyimlerimiz” dedi.

Çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Ataç, Tepebaşı’nı tüm Türkiye’nin izleyeceğini ve yapılan işlerin karşılığı olan hibe desteklerini almaya devam edeceklerini kaydetti.

Öte yandan Güneş Enerjili Şarj İstasyonu bulunan Özdilek Sanat Merkezi’nin Yöneticisi Banu Öge, sistemin sadece kullanım için değil bilinç oluşturmak için kurulduğunu kaydetti. Yenilenebilir enerjinin önemine değinen Öge, “Bu aslında sadece kulanım değil, bir bilinç oluşturma meselesi. Enerjinin dünyamızda ne kadar kıymetli olduğunu biliyorsunuz. Yenilenebilir çağımızın akımı olmuş vaziyette. Tüm enerji kaynakları tükenebilir durumda ama güneş enerjisinin, sudan ve rüzgardan elde edilen enerjinin tükenmesi söz konusu değil. Doğayı kirletmesi ve zarar vermesi de söz konusu değil. Üstelik ek bir maddi külfeti olmayan bir şey. İlk yatırım maliyetinden sonra hem insanların kullanacağı hem de dünyaya zarar vermeyecek bir sistem. Dolayısıyla çok da ilgi gören bir cihaz oldu. Halkın çok ilgisini çekiyor. Belli noktalarda var ve burada etkinliklere gelenler bile telefonlarını şarj ederek gidiyorlar” diye konuştu.

Öge, merkezde düzenlenen etkinliklere gelen kişilerin yanı sıra, yoldan geçen vatandaşların da fark ederek istasyonları kullandığını sözlerine ekledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler