Cesedi, Ermenistan Sınırında Bulunuldu!

Cesedi, Ermenistan Sınırında Bulunuldu!

Iğdır’da Kayıp Nahcivanlının Cesedi, Ermenistan sınırında bulunuldu.

Azerbaycan’ın Nahcıvan Özerk Cumhuriyetinden geldiği Iğdır’da cinayete kurban gittiği bildirilen evli ve 3 çocuk babası 45 yaşındaki Asef İmanov’un cesedi, Türkiye- Ermenistan sınırında Ermeniler tarafından bulunarak Türk yetkililere teslim edildi. 

Edinilen bilgiye göre ceset Aras nehrinde Iğdır’a bağlı Aralık ilçesi Ermenistan tarafında kıyıda bulundu. Ermeni yetkililer de sınır anlaşması gereğince Türk yetkililere haber verdi. Türk yetkililerde Asef İmanov’un ailesine haber vererek cesedi teşhis ettiler.

Türkiye Ermenistan sınırında bulunan Alican sınır kapısından giriş yapan yetkiler ve Asef İmanov’un oğlu Kafur ve dayısı Ramazan Türk yetkililerle Ermeni tarafına geçip yaklaşık 30 km yol giderek Aralık ilçesi yakınlarındaki cesede ulaştılar. Tamamen çürümüş olan Cesedi gören yakınları üzerindeki kazağından ve ayağındaki ayakkabısından tanıdılar. Ceset Alican sınır kapısına getirilerek burada bekleyen Melekli Belediyesine ait cenaze arabasına konularak Iğdır devlet hastanesi morguna götürüldü. Cumhuriyet savcısının incelemesinden sonra ceset aileye telim edilecek.

Bilindiği gibi Özel otomobili ile Nahcivan-Iğdır arası yolcu taşıyan ve 30 Mart günü geldiği Iğdır’da ortadan kaybolan Asef İmanov’dan bu tarihten beri haber alınamıyordu. En son Zübeyde Hanım Bulvarında güvenlik kameraları tarafından tespit edilen İmanov’un bulunması için oğlu Gaffur ve iki yakını, Iğdır Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak bulunmasını istedi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürülmüş Nahcıvan’da gözaltına alınan Ziyafet Aliyev, Iğdır’da Asef İmanov’u öldürdüğünü ve Bayraktutan köyündeki su kanalına attığını bildirdi. Aliyev’in ifadesi üzerine Jandarma ve AFAD ekipleri, Bayraktutan Köyündeki kanal boyunda ve yakınındaki Türkiye-Ermenistan sınırını oluşturan Aras Nehri üzerinde İmanov’un cesedini botla, çubuklarla arama çalışmaları başlattı. Aramalarda İmanov’un elbise ve cep telefonun bulunduğu, kanalın bağlı olduğu Aras Nehrinde ise Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı dalgıç ekiplerinin arama yapmasına rağmen bulamamıştı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber