Çetin Erboğa AK Parti Kars Milletvekili aday adayı

Çetin Erboğa AK Parti Kars Milletvekili aday adayı

AK Parti Kars Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Çetin Erboğa resmi başvurusunu yaptı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olduğunu duyuran Çetin Erboğa, resmi başvurusunu AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda yaptı.

AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda Başkan Adem Çalkın’a başvuru formunu teslim eden Erboğa’yı AK Parti eski İl Teşkilatından Yusuf Emlik ve sevenleri yalnız bırakmadı.

“Bugün 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak ‘Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği’ için yapılacak seçimlerde AK Parti Kars Milletvekilliği için aday adayı başvurumu yaptım.” diyen Çetin Erboğa, “Biliyor ve inanıyorum ki; 15 Temmuz’da sokaklarda, 7 Ağustos’ta Yenikapı sahilinde, 16 Nisan halk oylamasında “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” için iradesini net olarak ortaya koyan aziz milletimiz 24 Haziran’da da bu birlik ve beraberliği en üst seviyeye taşıyacak, bu ülke için elini taşın altına sokmaya hazır neferleriyle yeni bir destan yazacaktır.” dedi.

Erboğa burada yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milli egemenliğe, millet iradesinin üstünlüğüne en çok önem veren, en çok vurgu yapan AK Parti çatısı altında elbette ki birinci önceliğimiz milletimize olan güvendir. 24 Haziran’da Türkiye yeni bir miladın kapılarını açacak. Kanun yapımında Meclis iradesi ön plana çıkacak, bir başka ifade ile Meclis güçlenecek, kanunları hükümetler değil, milletvekilleri teklif edecek. Sorumlu Cumhurbaşkanlığı ile tanışacak ülkemiz. Ve yargının bağımsızlığına, tarafsızlığı eklenerek, anayasal bir hüküm haline getirilirken, yargıda birlik sağlanacak. Artık tüm vatandaşlarımız aynı yargı kurumuna tabi olacak. 24 Haziran ile kalıcı siyasi istikrar sağlanırken, hükümet kurmama sorunu ortadan kalkacak.”

“Güçlü yaşama, güçlü icraat ile güvenli ve huzurlu bir Türkiye ile tanışacağız” ifadesini kullanan Erboğa, “Halkın beklentileri anında cevap bulabilecek. Bölgesel, yerel bir sıkıntımız mı var? Milletvekillerine tanınan yetki ile artık sizlerin beklentileri kanunlara yansıyacak. Problemler, çözüm bulacak. Hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşturulacak. Bürokrasi azalırken, büyüme hızlanacak. Şuna kesin olarak eminim ki, 27. Dönem milletvekilleri, bu ülkeyi bir çıta daha yükseltecek, sağlanacak huzur ve refah ortamı ile şehrimizi, ülkemizi geleceğe taşıma konusunda önemli bir birliktelik oluşturacaklardır. AK Parti çatısı altında dün olduğu gibi, bugün ve yarın da hizmet etme şerefine nail olduğum için yüce Allah’a şükrediyorum. Sizlerin desteği ile AK Parti’nin hem ilimizde, hem ülkemizde arzu edilen sonuçları alacağıma inanıyorum.  Seçimlerin ülkemize ve Karsımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Başvuruyu alan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ise, “Çetin Erboğa abimizin partimizden Kars Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu için bugün buradayız. İnşallah hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Çetin Erboğa, son iki seçimdir de Allah için yanımızda olmuş partimizi desteklemiş partimizin gönül erlerinden birisidir. İnşallah kendisine nasip olur diye dua ediyoruz. Bütün aday adaylarına başarılar diliyoruz.” dedi.

ÇETİN ERBOĞA KİMDİR?

1960 yılında Kars Merkez Kümbetli Köyünde doğdu. İlköğretimi doğduğu köyde, orta ve lise öğrenimimi ise Kars Merkez Ortaokulu ve Cumhuriyet Lisesinde tamamladı. Çetin Erboğa, Siyaset Bilim Fakültesi lisan mezunudur. 1987 tarihi itibariyle de SSK’da göreve başladı. Burada İşveren Prim Tahakkuk ve Tahsilât Servinde servis sorumlusu olarak 30 yılı aşkın bir süredir Kars halkına hizmet etmektedir. Çetin Erboğa, evli ve 2 çocuk babasıdır.

cetin-erboga-ak-parti-kars-milletvekili-aday-adayi-(1).jpgcetin-erboga-ak-parti-kars-milletvekili-aday-adayi-(2).jpgcetin-erboga-ak-parti-kars-milletvekili-aday-adayi-(3).jpgcetin-erboga-ak-parti-kars-milletvekili-aday-adayi-(4).jpgcetin-erboga-ak-parti-kars-milletvekili-aday-adayi-(5).jpgcetin-erboga-ak-parti-kars-milletvekili-aday-adayi-(11).jpgcetin-erboga-ak-parti-kars-milletvekili-aday-adayi-(6).jpgcetin-erboga-ak-parti-kars-milletvekili-aday-adayi-(7).jpgcetin-erboga-ak-parti-kars-milletvekili-aday-adayi-(10).jpgcetin-erboga-ak-parti-kars-milletvekili-aday-adayi-(9).jpgcetin-erboga-ak-parti-kars-milletvekili-aday-adayi-(12).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler