Çetin Erboğa, Ak Parti'den Kars Milletvekilliği Aday Adaylığını Açıkladı

Çetin Erboğa, Ak Parti'den Kars Milletvekilliği Aday Adaylığını Açıkladı

Çetin Erboğa 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerinde AK Parti’den Kars milletvekili aday adayı olduğunu belirtti.

Kars Sosyal Güvenlik Kurumu İşverenler Servisinde uzun zamandan beri görev yapan Çetin Erboğa, 7 Haziran genel seçimlerinde olduğu gibi, 1 Kasım 2015’te gerçekleştirilecek olan yenilenen genel seçimler öncesinde de Ak Parti’den aday adaylığını ilk önce açıklayan partili oldu.

Erboğa Liva Cafee Restoran da bazı gazetecilerle bir araya geldiği buluşmada, görevinden istifa ederek 1 Kasım’da gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde Ak Parti’den Kars Milletvekilliği için aday adayı olduğunu duyurdu.

Çetin Erboğa, burada yaptığı açıklamada 7 Haziran seçimlerinin üzerinden yaklaşık 2.5 aylık bir süre geçtiğini hatırlatarak,  Parlamentoya giren 4 partinin koalisyon anlamında birbirleriyle görüşmelerinden herhangi bir netice alınamadığını hatırlattı. Bu nedenle Anayasanın amir hükmü gereği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parlamentonun yeniden teşkili için “erken seçim” kararı aldığını da hatırlatarak önceki gün itibariyle de Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Geçici Bakanlar Kurulunun oluşturulduğunu belirterek seçim startı verdiğini söyledi.

1 KASIM SEÇİMLERİ DE BİR KADER SEÇİMİDİR

7 Haziran seçimleri öncesinde yaptığı açıklamalarda Milli İrade’nin önemine dikkat çektiğini ve yapılacak seçimlerin adeta bir kader seçimi olacağını vurguladığını da hatırlatan Erboğa: “Bugün gelinen nokta arzu edilir bir yapı oluşturmamıştır. Mekânın ruhu parlamentoya yansımamıştır. Takdir edersiniz ki; fikirler ve siyasi hareketler eğer o mekânın ruhundan hareket etmişlerse, eğer zamanın ruhunu kavramışlarsa ve temsil ettikleri, hitap ettikleri millet ile buluşma erdemini göstermişlerse, o hareketleri durdurma, sendeletme, yavaşlatma imkânı yoktur.”dedi.

BU TOPRAĞIN ÇOCUKLARIYIZ

01 Kasım seçimlerin bu düşüncelerin hâkim olacağı yeni bir Parlamento oluşturacağını da açıklamasında belirten Erboğa: “Hayalimizde büyüttüğümüz irfanın, erdemin, hikmetin ağırlıklı olduğu, gerçek değerini bulduğu kadrolar işbaşına gelecektir. Ülkemiz üzerinde oynanan provokasyonlar, vesayet çabaları sonuç vermeyecektir. Yeni bir nefes, yeni bir soluk olarak sizleri temsil noktasında yeniden aday olarak karşınızdayım. Ortak aklı, ortak ahlakı, ortak vicdanı ve ortak iradeyi en kararlı şekilde hayata geçirmek üzere yola çıktım. Bugüne kadar milletin sözü üzerinde söz, milletin iradesi üzerinde irade tanımadık. Herkesin konuşmaya, herkesin göz göze bakmaya, yüz yüze bakmaya ihtiyacı olduğunu düşündük. Yüreğimizi sonuna kadar açtık. Ben inanıyorum ki bu seçimler Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi bir deva seçimi olacaktır. Hepimiz; Doğruyu görecek, halka ve Hak’ka evet diyeceğiz. Sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz. Unutmayalım; Bizler, her türlü bedeli öderiz ama Millete bedel ödetmek bize yakışmaz. Asla ama asla; Aldanan da olmamalıyız, aldatılan da… Omuz omuza yeni bir kutlu yürüyüşe çıkıyoruz, inşallah… Mili iradenin sesini en gür şekilde yükseltme konusunda kararlıyız. Biz hazırız, siz de hazırsanız… Allah yar ve yardımcımız olsun.” İfadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler