CHP Esnaf Masası Kars’ta

CHP Esnaf Masası Kars’ta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP Esnaf Masası heyeti, Ağrı ve Iğdır’ın ardından Kars’ta halkın sorunlarını dinledi.

Tacettin DURMUŞ

Kağızman ve Sarıkamış’ta vatandaşlarla bir araya gelen CHP millettekileri, daha sonra da Kars’ta halkın, esnafın, STK ile Oda temsilcileri ile ayrı ayrı görüştü.

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ile birlikte il ve ilçe teşkilatlarının da eşlik ettiği 16 milletvekili, esnaflar başta olmak üzere sanayi, ticaret ve meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini dinledi.

CHP Genel Başkan Yardımsısı Veli Ağbaba, başkanlığındaki heyet, önce Kağızman’da, daha sonra da Sarıkamış’ta CHP ilçe başkanlıklarını ziyaret etti. Bekir Başevirgen, Ayhan Barut, Baha Ünlü, Candan Yüceer, Cengiz Gökçel, Ensar Aytekin, Nihat Yeşil, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Özgür Ceylan, Polat Şaroğlu, Ali Şeker, Ulaş Karasu, Neslihan Hancıoğlu, Burak Erbay, Servet Ünsal’dan oluşan 16 milletvekili, her iki ilçede de 16 ayrı güzergahta esnafın ve halkın sorunlarını dinledi.

Kağızman ve Sarıkamış’ta olduğu gibi Kars’ta CHP’li milletvekillerini karşısında gören vatandaşlar son günlerde yaşanan döviz kurlarının yükselmesine bağlı olarak piyasaların alt üst olması ve hayat pahalılığı dolayısıyla adeta isyan etti. Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta ta yaşanan sorunları dile getiren vatandaşlar, özellikle başta mazot, yem, tohum, gübre, un, kömür ve doğalgaz olmak üzere temel yaşam kaynaklarını satın alacak maddi güçlerinin yok olduğundan dert yandılar.

Kars’ta yaşamanın faturasının sok ağrı olduğunun da CHP heyetine anlatan Karslılar, vatandaşın kan ağladığını ve bu durumun her dakika daha kötüye gittiğine de dikkat çekerek, hükümeti eleştirdiler.

AĞBABA: GİTTİKLERİNİ GÖRÜYORLAR, GERİDE ENKAZ BIRAKMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR

Öte yandan Kağızman ile merkezinde açık hava basın toplantısı düzenleyen CHP Esnaf Heyeti adına açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımsısı Veli Ağbaba, AK Parti hükümetine göndermede bulunarak “Gittiklerini görüyorlar, geride enkaz bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar” şeklinde iddiada bulundu.

MHP’yi de göndermede bulunan Ağbaba, “İktidar ve küçük ortağı gittiklerini görüyorlar, enkaz bırakmak için her şeyi yapıyorlar. Eskiden kendisi konuşurken piyasa allak bullak olurdu, şimdi küçük ortak konuşunca da oluyor.

CHP Esnaf Masası’nın gezisinin üçüncü gününde ilçe ilçe mahalle mahalle geziyoruz. Ekonominin kitabını yazan bir Cumhurbaşkanımız var. Ekonomini kitabını yazdığı doğrudur. Dünyada okutulacak kitap. Bir ülke, bir Cumhurbaşkanı eliyle, tek adam sistemiyle nasıl batırılır, yazmış kitabını. Biz, kitabı ne için yazdığını düşünürken, anlaşıldı ki kitap dünyada herkesin okuması gereken örnek bir kitap oldu. Gittiklerini biliyorlar, enkaz bırakmak için her şeyi yapıyorlar. Hem kendisini hem küçük ortağı. Eskiden kendisi konuşurken piyasa allak bullak olurdu, şimdi küçük ortak konuşunca da oluyor. Ekonomi durdu. Artı zirai ilaçtan petrole, ilaçtan mazota kadar satış yapılamıyor. Erdoğan, yine bir ekonomik kurtuluş savaşı ilen etti. Savaşı çitçinin, işsizin, asgari ücretlinin, buradaki esnaf, emeklinin vermesini istiyor. Hiç kusura bakma esnafın, çiftçinin, asgari ücretlinin kanından alınacak kan kalmadı. Kurtuluş savaşı vereceksen, cepheye dolar bazında ihale verdiğin yandaşlarını, 3-5 maaş verdiğin bürokratları, aksakallı ilan ettiğin arkadaşlarını, memleketin kanının emen, yap-işlet-devret modeliyle iş yapan ‘5’li çeteyi’ sür. Kim dolarla zengin olmuş bunların bilinmesi lazım. Erdoğan son üç yılda üç kur krizinde de aynı şeyi söyledi, ekonomik kurtuluş savaşı. Bu sözün ilk 16 Ekim 2018’de söyledi, dolar 5,78 liraydı… En son söylediğinde ise dolar kuru 13,45’e çıktı. Bir daha ekonomik kurtuluştan söz etmesin, dolar 15 liraya çıkar.

Erdoğan’a konuştukça sadece döviz de artmıyor; gübre, mazot, yağ artıyor. Erdoğan konuştukça sabah farklı, öğlenden sonra farklı etiket. Konuşuyor enflasyon artıyor. Yıllık enflasyonumuz yüzde 50. Erdoğan konuştukça fiyat artıyor ama İçişleri Bakanı konuşunca suç, çetelerin sayısı artıyor, mafyası, uyuşturucu satıcısı sokağa çıkıyor. Maliye Bakanı konuşuyor, hazine boşalıyor. Adalet Bakanı konuşuyor adaletsizlik artıyor…

OHAL uygulamaları devam ediyor. Aile ve Sosyal hizmetler Bakanı konuşuyor, yurtlardan, binalardan 5 bin tane uyuşturucu hap çıkıyor. Ya da kadın cinayetleri artıyor. Tarım Orman Bakanı konuşuyor, ormanlar yanıyor. Tarım bitmiş turumda. Tuzluca’da bir çiftçi, ‘Hayvanı beslemek insanı beslemekten daha zor’ diyor

 “SEÇİM SEÇİM SEÇİM”

Milli Savunma Bakanı konuşuyor, şehitler vermeye devam ediyoruz. Enerji Bakanı konuşuyor doğalgaza zam geliyor. Lütfen sussunlar. Bu memlekete iyilikleri dokunacaklarsa konuşmasınlar ve çekip gitsinler. Millet başka insan istemiyor, gölge etmesinler yeter diyor. Buradan bir daha diyoruz ki, kendi söylediği gibi seçim seçim seçim.

Bir de manda meselesi var. Manda diyor, Türkiye’yi mandaya teslim eden kendisi. 191 milyar dolar faiz ödemişiz. TÜPRAŞ’ından PETKİM’ine yabancılara satmışız. En son Tank-Paleti Katarlılara verdik. Mandacı arıyorsan Tanka Paleti Katarlılara verene bakacaksın. Birleşik Arap emirlikleriyle ilişkiyi kesip bugün önünde eğilen Recep Tayyip Erdoğan’dır mandacı. Memleketin ihtiyacı olan tek şey var. Herkesle konuşabilen, ailesiyle kirli ilişkiye bulaşmamış insan lazım. O da bizde var.”

Açıklamanın ardından Ağbaba’ya dert yanan çiftçi girdi maliyetlerinden dert yanarak, “Ben İstanbul’dan buraya geldim çiftçilik için. İlk geldiğimde bin 750’ydi… Mazot benzini geçti 8 lira 50 kuruş, dolar 13 lira. Ekmek 2 lira olmuş… Ama ben Cumhurbaşkanlığına adaylığı koysam vaatlerim öyle güzel, silme süpürme hepsini alırım. Millet bunalıma girmiş, her gün cinayet, ölüm haberleri her geçen gün artıyor.” dedi.

Kağızman’ın ardından Sarıkamış’a geçen CHP Esnaf Masası heyeti, burada da 16 cadde ve sokakta esnaf ziyareti yaparak,  vatandaşlarla da bir araya geldi. Sarıkamış’ta aynı isyanı dinleyen CHP heyeti daha sonra uzun araç konvoyu ile Kars’a geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Taner Toraman ile birlikte, parti otobüsünden Kars halkını selamladıktan sonra Oda başkanlarını ziyaret ettikten sonra esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler