CHP heyeti, Kars basının sorunlarını dinledi

CHP heyeti, Kars basının sorunlarını dinledi

CHP’nin aralarında Milletvekilleri ve Parti Yöneticilerinin bulunduğu 20 kişilik heyet bir dizi programlara katılmak üzere Kars’a geldi.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Kars’ta STK ziyaretleri programı kapsamında Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Ercüment Daşdelen’i ziyaret ederek basının sorunları hakkında görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu eski Genel Başkanı Gazeteci kökenli CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’e STK ziyaretinde CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, CHP Kars İl Başkan Yardımcısı Selahattin Özşahin ve CHP Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan eşlik etti. 

CHP İzmir Milletvekili Sertel, basının sorunlarını yakinen bildiklerini ve mecliste her fırsatta gündeme getirdiklerini söyledi.

Sertel, “Toplumun haber alma özgürlüğüne en önemli katkı sağlayan mesleği icra etmeye çalışan gazeteciler, doğruluk ve tarafsızlık ilkesinden taviz vermeden görevlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Ancak, halkın doğru haber alma özgürlüğünün ihlal edildiği ülkemizde, gazeteciler görevlerini tam manasıyla yerine getiremiyor. Yerel gazete, radyo ve televizyonlar aylık masraflarını karşılayamaz durumda yaşam mücadelesi veriyor. Basın özgürlüğü konusunda da büyük sıkıntıların yaşandığı ülkemizde gazeteci arkadaşlarımızın içinde bulunduğu zorluklar göz önüne alınarak hareket edilmeli” dedi.

Sertel, ayrıca sahada aktif olarak çalıştığı halde basın kartı olmayan gazetecilere de Covid-19 aşısı yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer ise, “Anadolu’nun çıkardığı gazeteler kapanıyor, uyduda olan televizyonlar dolar kirası nedeniyle uydudan düşüyor” diyerek, “Yüzlerce basın emekçisi farklı nedenlerle işini yitirmiştir. Bütün bunları meclis çatısı altında anlatıyoruz. İktidar olduğumuzda milletimizin sorunlarını çözmek ve çözüm yolunda Türkiye’de üretimi, istihdamı artırmak, tarımı geliştirmek, zenginleşen bir ülkede özgür basın ve medya ile karşılaşacağımız günler yakındır” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Ercüment Daşdelen, yerel gazetelerin bitme noktasına geldiğine dikkati çekti.

Son yıllarda yerel gazetelerin büyük ekonomik sıkıntılar yaşadığını ifade eden Daşdelen, “Bununla beraber birçok yerel gazete kapandı. İhalelerin doğrudan temin yoluyla yapılması sonucu yerel gazeteler adeta tükendi. 2 yıl önce bin 180 civarında yerel gazete varken, şuan 900'lere kadar düşmüştür” dedi.

Daşdelen, Basın İlan Kurumu tarafından şubesi olan illerdeki gazetelerden kesilen yüzde 15'lik payın, şubesi olmayan illerdeki gazetelerden kesilmemesi gerektiğini belirtti.

Ziyarette, Milletvekilleri Sertel ve Yüceer daha sonra Daşdelen ile bir süre sohbet ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Kars’a gelen 20 kişilik heyet programları kapsamında Emniyet Müdürlüğünü, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünü, siyasi parti il başkanlıklarını ve STK temsilciliklerini ziyaretlerine devam ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler