CHP Kars Gençlik Kolları'ndan Açıklama!

CHP Kars Gençlik Kolları'ndan Açıklama!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Gençlik Kolları Başkanı Erdi Yıldırım, 2002 yıulında zaman aşımına uğrayan, 2011 yılında TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu başvurularak tekrar açılması istenen Cemil Kırbayır, davasının Kars Cumhuriyet Başsacılığı'

CHP Kars Gençlik Kolları'ndan Açıklama!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Gençlik Kolları Başkanı Erdi Yıldırım, 2002 yıulında zaman aşımına uğrayan, 2011 yılında TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu başvurularak tekrar açılması istenen Cemil Kırbayır, davasının Kars Cumhuriyet Başsacılığı’nca halen açılmadığını belirtti.

CHP Kars İl Başkanlığı Binası’nda gazetecilere açıklama yapan Gençlik Kolları Başkanı Erdi Yıldırım, “12 Elül 1980 darbesinden hemen bir gün sonra göz altına alınan ve zalimce3 işkenceler sonucu ölüdürülen Cemil Kırbayır’ı hatırlatmak için buradayız. Yapılan bu insanlık suçu unutulmuş göz ardı edilmiştir. Fakat Cemil Kırbayır’ı yakalayn ve ona işkence eden polilere 22şer maaş ödül verilmesi ve bu ödülün arkasında ve faili meçhul olarak kalmasında parmağı olan dönemin Emniyet genel Müdür muavini ve AK Parti’de 3 dönem milletvekilliği yapmış olan Abdulkadir Aksu olduğu ortaya çıkmıştır” dedi.

Cemil Kırbayır 13 Eylül 1980’de evden alınmış 247. Piyade Alayı’nda 1 hafta tutulduktan sonra Kars Askeri Gözetim Evi’ne gönderilmiştir. Kırbayır o dönem sorgu evi olarak kullanılan Dede Korkut Eğitim Enstitüsü’nde sorgulanırken, 8 Ekim 1980’de zalimce işkence edilerek katledilmiştir diyen Erdi Yıldırım, “Öldürülen Kırbayır’ın dosyası 2002 yılında zaman açımına uğramış ve 2011 yılında TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na başvurularak tekrar açılması istenen dava hala kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılmamıştır. Biz CHP Kars İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak bu davanın takipçisi olacağız. Öldürülen Cemil Kırbayır bizim abimiz ve demokrasi uğruna hayatını kaybettiğimiz yoldaşımız, en önemlisi bu vatanın bir evladıdır. Yapılan zalimce işkenceler ve ölümüne dair tüm şaibelerin ortadan kalkması için gerekli olan işlemlerin başlatılmasını ve bu ülkede olan yüzlerce faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını istiyor ve bunun için elimizden gelen herşeyin yapılacağının sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Cemil Kırbayır’ın annesi Berfo Ana’ya sözlerinin olduğunu ifade eden CHP Gençlik Kolları Başkanı Erdi Yıldırım, özetle şunları söyledi:

“Kırbayır’ın annesi ve faili meçhüllerin annesi simgesi olan Berfo anaya sözümüz var. Oğlunun katilleri ve mezarının bulunmasına ilişkin CHP Kars Gençlik Kolları Başkanlığı olarak her zaman bu davanın takipçisi olacağız. Ayrıca yapılan işkenceleri kınıyor ve işkencenin bir insanlık suçu olduğunu belirterek bir kez daha gerekli işlemlerin başlatılması için çağrıda bulunuyoruz.” iha

Önceki ve Sonraki Haberler