CHP Kars İl Başkanlığından YSK’ya çağrı

CHP Kars İl Başkanlığından YSK’ya çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı, YSK’ya 7 maddeden oluşan çağrıda bulundu.

Tacettin DURMUŞ KARS MANŞET

CHP Kars İl Başkan Yardımcısı İhsan Tazegül ve Merkez İlçe Başkanı Harun Özdemir tarafından yapılan ortak yazılı basın açıklamasında, Yüksek Seçim Kurulu'na çağrıda bulunuldu.

81 ilde olduğu gibi Kars’ta ta CHP Kars İl Başkan Yardımcısı İhsan Tazegül ve Merkez İlçe Başkanı Harun Özdemir tarafından yapılan çağrıda; YSK’nın yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldıkları kararlara uymak zorunda olduğuna vurgu yapıldı.

Yapılan açıklamada ayrıca: YSK, seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasadışı gerekçeleri reddetmek zorundadır. YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır. YSK, 'demokrasi değil seçimsiz bir Türkiye' isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır. YSK, hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu bunu açık ve net cevap vermek zorundadır. YSK'da hakimler mi var yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var bunu demokrasiden yana kararlarıyla göstermek zorundadırlar. Özetle iktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpasın YSK bozmak zorundadır. Bu YSK'nın tarihsel sorumluluğudur" denildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler