CHP, Meclis Üyesi Adaylarını Kamuoyuna Tanıttı

CHP, Meclis Üyesi Adaylarını Kamuoyuna Tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı, 30 Mart yerel seçimlerinde yarışacak olan il genel ve belediye meclis üyesi adaylarını basın marifetiyle kamuoyuna tanıttı.

 CHP, Meclis Üyesi Adaylarını Kamuoyuna Tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı, 30 Mart yerel seçimlerinde yarışacak olan il genel ve belediye meclis üyesi adaylarını basın marifetiyle kamuoyuna tanıttı.

Turgut Reis Düğün Salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına, yaklaşık 3 bin kişi katıldı. CHP Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu ve meclis üyelerinin salona girmesi sırasında salonu dolduran partililer, Alibeyoğlu’nu omuzlarına alarak sevgi gösterisinde bulundu. Aday tanıtım toplantısı sırasında konuşan Alibeyoğlu ve CHP İl Başkanı Mustafa Aras’ın konuşmaları ise sık sık ‘Naif Başkan’ tezahüratlarıyla kesildi. Toplantının sona ermesinin ardından Alibeyoğlu, omuzlara alınarak yine aynı tezahüratla uzun süre taşındı.

ARAS, “İL BAŞKANI OLARAK EN MUTLU GÜNÜMÜ YAŞIYORUM”

Aday tanıtım toplantısında açılış konuşması yapan CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, bir il başkanı olarak en mutlu gününü yaşadığını söyledi.

Partisinin belediye başkan adayı ve meclis üyesi adaylarına gösterilen yoğun ilgi nedeniyle Kars halkının ayağa kalktığını dile getiren Aras, “30 Mart’ı bir onur ve namus günü olarak kabul ediyoruz ve bu ayağa kalışımızı sandığa da yansıtacağız. 30 Mart akşamı, siz değerli arkadaşlarımızla birlikte Alibeyoğlu ve meclis üyesi adaylarımızla zaferimizi kutlayacağız. Partimize 30 Mart’ta vereceğiniz desteklerden dolayı minnetlerimi sunuyorum. Hepinizin ve hepimizin yolu açık olsun” dedi.

‘’SİZLER İÇİN ÖLÜRÜM!’’

Daha sonra söz alan CHP Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu, salonu dolduran binlerce kişiye seslenerek, hiçbir partinin, gücün ve yüreğin, yaklaşık 3 bin kişiyi bir araya toplayamayacağına dikkat çekti.

Salonu dolduran binlerce kişi ve Karslılar için ölebileceğini de söyleyen Alibeyoğlu, kendilerini desteklemeye gelenlere, meclis üyesi adayları ve DSP’den CHP’ye geçen her kese partisi adına teşekkür etti.  

‘’BELEDİYE İKRAMİYE ÖDEMEK İÇİN KREDİ TALEBİNDE BULUNDU’’

Kars Belediye Başkanlığının, çalışanların ikramiyelerini ödemek için kredi talebinde bulunduğunu da iddia eden Alibeyoğlu, Kars Belediyesini kazanmaktan çok, kazandıktan sonra Kars halkı için neler yapacağını düşündüğünü de dile getirdi.

Belediyenin çalışanların ikramiyelerini ödeyemez duruma geldiğini de ileri süren Alibeyoğlu: “Belediyenin şu anda çalışanların ikramiyelerini bile ödemek için kredi talebinde bulunduğunu öğrendik. Çalışanların ikramiyeleri bile veremeyen bir belediye şu anda bu noktaya gelmiş ve bunun için kredi talebinde bulunmuş. Yarınları için bir sürü taleplerde ve hayal tacirliğinde bulunuluyor. Bunu ne ile yapacak? Sizlere soruyorum. Bunu sorgulamak lazım. Ben kazanmaktan çok, kazandıktan sonra ne yapacağımı, Kars’ı ve sizleri düşünüyorum. İki gündür belediyede toplantılar yapılıyor ve insanlar tehdit ediliyor. Açık açık işlerine son verileceği söyleniyor. Ama merak etmeyin seçimlere sadece bir ay kaldı.” Dedi.

‘’GEÇMİŞTE İMKÂNSIZLIKLAR NEDENİYLE ÇOK HATA YAPTIK’’

Seçim sürecinin başladığı günden bu zamana kadar esnaf ziyaretlerinde bulunduğunu da belirten Alibeyoğlu, geçmiş dönemlerde imkansızlıklar nedeniyle pek çok hata yaptıklarını ve 30 Mart’tan sonra artık aynı hataları tekrar etmeyeceğini de dile getirdi.

Birçok esnafın kendisine karşı mahcubiyetlerini dile getirdiklerini de kaydeden Alibeyoğlu, “Esnafımızı dolaştığımızda itiraf ediyorlar. Sana karşı çok mahcubuz diyorlar. Ama onlar haklıydı. Varlığında insanların kıymeti bilinmiyormuş. Bizi öldürdüler ama hep beraber yediden dirileceğiz. Kabul ediyorum, geçmişte benimde yanlışlarım oldu. Ama son beş yılda sınırsız edinimlerim ve kazanımlarım oldu. Artık geçmişten ders çıkarmak zamanı geldi. Artık hatalar yapmayacağız. Bütün bu hatalar imkansızlıklardan kaynaklanan hatalardı. Şu anda belediyede çalışan arkadaşlarımız sık sık arıyorlar. ‘Artık hiçbir şey umurumuzda değil’ diyerek açık tavır almışlar ve ‘bütün duvarları yıkacağız’ diyorlar. Ben size sadece yüreğimi veriyorum.” Diye konuştu.

‘’HEP BİRLİKTE KARS’A HİZMET İÇİN KUTSAL BİR YOLA ÇIKTIK’’

Hep birlikte Kars’a hizmet için kutsal bir yola çıktıklarını da söyleyen Alibeyoğlu daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“ Bu yol kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yoludur. Sizlerin huzurunda ifade ediyorum. Ben hırsızlık yaparsam, meclis üyelerimiz de hırsızlık yapmış olacak. Ben çalışmazsam, onlarda çalışmayacak. Ben çalışarak onurlu ve dik duracaksam, onlarda duracak. Burada sizlerin huzurunda söz veriyorum. Her biriniz birer belediye başkanı olacaksınız, meclis üyesi olacaksınız. Her biriniz birer Naif ve belediye meclis üyesi olacaksınız. Kars’ta halk meclisini oluşturacağız. Birlikte düşünüp birlikte karar vereceğiz. Belediye artık basına kapalı olmayacak. Belediye beş yıl boyunca basına kapalı olmuştur. Bu salonu dolduran her birinizden 10 oy istiyorum. Sadece belediye meclis üyeliği için partimize biri biriden değerli 173 arkadaşımız başvuruda bulundu. Bu sayı diğer bütün partilere başvuran meclis üyesi aday sayısından daha fazlaydı ve her biri bize ve partimize gönül vermiş değerli arkadaşlarımızdı.”

DSP MERKEZ İLÇE ÖRGÜTÜ, CHP ROZETİ TAKTI

Aday tanıtım toplantısı sırasında, Demokratik Sol Parti (DSP) Kars Merkez İlçe Başkanı Memet Kayakağanlı, Gençlik Kolları ve bazı partililer CHP’ye katıldı. CHP’ye katılan DSP’lilere Alibeyoğlu ve Aras tarafından CHP rozeti takıldı. 

CHP’ye katılan DSP’li Kayakağanlı da yaptığı konuşmada, 30 Mart’ın ardından Kars Belediyesini alarak Kars’a hep birlikte hizmet edeceklerini söyledi. CHP katılmaktan dolayı onur ve gurur duyduklarını da belirten Kayakağanlı, “Ben 2000 yılından bu zamana kadar Demokratik Sol Parti’nin Merkez İlçe Başkanıyım. Arkadaşlarım ile birlikte CHP’ye katılmaktan dolayı onur ve gurur duyuyorum. Hele ki Naif Alibeyoğlu gibi bir başkanın yanında olmak ise bizim için büyük bir gururdur. Tüm Karslılar müsterih olsunlar. İnşallah bir ay sonra Kars Belediyesinde bizler olacağız. Kars’a hizmeti hep birlikte bizler yapacağız.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler