CHP Merkez İlçe Başkanlığı Seçimi yapıldı

CHP Merkez İlçe Başkanlığı Seçimi yapıldı

Kongreye tek listeyle katılan Necmi Demirci 95 delegenin oyuyla başkan seçildi

CHP Kars İl Başkanı Çetin Bilgir;

“Dış politikada bu basiretsiz ve yeteneksiz iktidar tarafından yaratılan açmaz; sınır ili olan Serhat Kars’ımızda, bizleri biraz daha karamsarlığa itti”

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı Merkez İlçe Kongresi Kent Kulüp Lokali’nde yapıldı.

  Kongreye; CHP Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Durmuş, Ali Kemal  Özkıran ve Tuncer Taşdemir ile ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

  Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede bir konuşma yapan CHP Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, “Ekonomik ve sosyal sorunların, beceriksiz ve deneyimsiz siyasal iktidarın her alanda yarattığı çıkmazların ülkemizi iyici kuşattığı bir ortamda merkez ilçemizin kongresini yapmaktayız. Dış politikada bu basiretsiz ve yeteneksiz iktidar tarafından yaratılan açmaz; sınır ili olan Serhat Kars’ımızda, bizleri biraz daha karamsarlığa itmiş, Ermenistan ile hesaplanmadan ve sadece dış güçler istediği için oluşturulan içi boş dış politik atak Azerbaycan’ın küstürülmesiyle sonuçlandığını belirtti” dedi.

  Bilgir şunları söyledi:

  “Genel Başkanım Deniz Baykal’ın sorumlu devlet adamı olarak yaptığı açıklamalar ve girişimler sonucunda bu küskünlük ilerlemeden durduruldu. Oysa ki, dünyanın hiç bir yerinde muhalefetin dış politikaya yön verdiği görülmemiştir. Bu CHP’nin büyüklüğünü ve etki gücünü ortaya koymaya açısından önemli bir ölçektir. Ermenistan işgal ettiği yerlerden çekilmesi durumunda; tek organize geçiş yeri olan Kars Doğukapı açılacak ve ilimizin ekonomik gelişimi bu durumdan olumlu olarak etkilenecektir. Bu iktidar bu pazarlığı yeterince yapmamış,  sadece dış güçlerin etkisiyle hareket ettiklerinden yapmakta oldukları iş ellerinde boş paket olarak kalmıştır”

  Bilgir, ayrıca, “Bu içi boş açılım politikası terörü iyice azdırmıştır. Durdukları yerden hiç istenilmeyen tartışmalar başlamış, kardeş ayrışmaları ve sokak anarşisi başlamıştır. Oysaki 2002 yılında AKP iktidara geldiğinde terör yoktu, yani terör sıfırdı. Bölücülüğün güçlenmesi iktidarın ne yaptığını bilmeden dış güçlerin oyuncağı olarak giriştiği bu sahte ve içi boş açılım vaatleriyle olmuştur” diye konuştu.

  Konuşmalardan sonra seçime geçildi. Kongreye tek liste ile giren Nemci Demirci 95 delegenin tamamının oyunu alarak Merkez İlçe Başkanı oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler