CHP Milletvekillerinin Kars Ziyareti

CHP Milletvekillerinin Kars Ziyareti

CHP MİLLETVEKİLLERİNE VALİ ÖZDEMİR GAZİ KARS MADALYASI TAKDİM ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ile İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için havayolu ile Kars’a geldi. Burada partililer tarafından karşılanan Öztürk ve Yarkardaş Kars Valiliğini ziyaret etti. Ziyaret anısına Vali Günay Özdemir şehrin gazilik madalyasının plaketini hediye etti. Vekiller Kars’a gazilik unvanının verilmesi için TBMM’de çalışma yapacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ardahan Milletvekili ve Musul eski Başkonsolosu  Öztürk Yılmaz ile Barış Yarkadaş Kars Valisi Özdemir ile gerçekleşen kısa ziyaret programının ardından, İl Başkanlığında partililere seslendi. İkili gündemi değerlendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, kendisinin CHP milletvekili olmayan bütün doğu illerinin fahri milletvekili olduğunu belirtti. Yarkardaş ise ziyaret programı çerçevesinde bir araya geldikleri Vali Özdemir’in kendilerine Gazi Kars’ın madalyasını takdim ettiğini aktardı. Basın mensuplarına ve partililere madalyayı gösteren Yarkardaş; “Bende bu madalyayı meclisteki odamda Atatürk fotoğrafının hemen yanına koyacağım. Tabi Kars bizim memleketimiz bu bağlamda Kars’ın her türlü sorunlarıyla mücadele etmekte bizim görevimiz.” dedi.

CHP 500’E YAKIN ÇOCUĞU MECLİSTE AĞIRLAYACAK

23 Nisan etkinliklerine değinen Yarkardaş; çocuk bayramının iktidar tarafından unutturulmaya çalışıldığını ileri sürdü. Yarkardaş; “ Ama biz 23 Nisan’ı bize armağan eden ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamamıza vesile olan Atatürk’ü ve silah arkadaşlarının hatıralarının silinmesine hiçbir koşulda izin vermeyeceğiz. Yarın Genel Başkanımızın talimatı ile önce 15:30’da grup salonumuzda 500’e yakın çocuğu ağırlayacağız. Ardından meclis bahçesinde genel başkanımız ve milletvekillerimizin katılı ile bir resepsiyon düzenleyeceğiz. Tabi kutlama çocuk bayramı olduğu için çocuklara uygun kutlama olacak.” diye konuştu.

10 BİNLERCE ÇOCUK TEHLİKE ALTINDA

Çocukların büyük bir tehlike ve tehdit altında olduğunu iddia eden Yarkardaş;  “Özellikle Ensar Vakfında ortaya çıkan taciz ve tecavüz vakalarının ardından bu tip kurumlarda hiçbir denetime tabi olmayan 10 binlerce çocuğun olduğu görülüyor. Bakın rakamı bilerek söylüyorum. 10 binlerce çocuğun bu tür kurumlarda hiçbir denetime tabi olmayan evlerde güya öğrenim ve öğretim adı altında bir anlamda rehin alındıklarını görüyoruz. Son taciz vakası ile tehlikenin boyutu ortaya çıkmaya başladı. Bu durum karşısında ne yapmalıyız? Arkadaşlar imkanlar dahilinde bir öğrenciyi okutmalı, burs vermeli ve öğrencilerimizin bu tür eğitim kurumlarına gitmemesini sağlamalıyız.”

Çocukların karşılaştığı tehlikenin yalnızca bunlar olmadığını ifade eden Yarkardaş; “Gazeteci arkadaşlara göstermek istiyorum. Meclise bir teklif verdim, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Enstitüsü kurulsun, şu anda bizim tespitimize göre, bağımsız kuruluşlarla yaptığımız araştırmalara göre, uyuşturucu madde kullanma yaşı 23-24 yaşın altına kadar indi. Ve ne yazık ki sağlık bakanlığına yaptığımız tüm başvurular sonuçsuz kaldı. Bu sabah meclise verdiğim kanun teklifi ile nüfusu 400 bin altında yerlerde de uyuşturucu ile mücadele edile bilmesi için gerekli kurumların açılmasını istedik.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Öztürk ve Yarkardaş partililerle sohbet etti. İkili buradaki programın ardından ise Ardahan’a geçti.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler