CHP’den Kars çıkarması!

CHP’den Kars çıkarması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç başkanlığında 20 kişilik heyet ile adeta Kars’a çıkarma yaptı.

Volkan KARABAĞ

Havayoluyla Kars’a gelen heyet, bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, “Önemli bir süreçten geçiyoruz. Bir yıldır devam eden Covid-19 salgın süreci ve bu sürecin tahribatları hem can hem de mala zarar vererek devam ediyor. Bunun yanında ülkemizin bir çok sorunu var. Hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, hukuksuzluk, yoksulluk, işsizlik, adaletsizlik bu sorunların başını çekiyor. Siyasal iktidar her ne kadar başını kuma gömüp sorun yokmuş gibi davransa da tüm vatandaşlarımız bu sorunların farkında ve acil çözüm beklentileri vardır. Esnafımız perişan, hayvancımız sıkıntılı, çiftçimiz umutsuz, öğrencilerimiz eğitimde beklentilerini bulamıyor, sağlıkta sorunlar çığ gibi büyüyor, Turizmde hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bunların yanında sorun bununla da kalmıyor, işsizlerimiz, emekliler, işçiler, memurlar, çocuklarımız kısaca toplumun tüm kesimleri büyük sıkıntılar içinde. Yurttaşlarımız ekonomik sorunların yanında birçok farklı sorunu da bir arada yaşıyor. Hukukun yok sayıldığı, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığı, çetelerin siyasi parti liderlerini tehdit ettiği, anayasal hakların engellendiği, özgürlüklerin kısıtlandığı liyakatsiz atamaların yapıldığı olağan üstü bir dönemden geçiyoruz. Böylesi bir dönemde ülkemizin her tarafından heyetlerimizle çözüm odaklı politikaları hayata geçirmeye ve yurttaşlarımızın sorunlarını ortaklaştırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Milletvekilleri adına konuşma yapan hemşerimiz Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, “Milletvekili seçildikten sonra Kars’a birçok defa siyasi amaçlı geldim. Bizim Karslıların, Kars’ta doğup-büyümüş olanların bir yürek acısı var o da Cumhuriyet Halk Partisinin Kars’ta milletvekili olarak Meclis’te temsil edilemeyişidir. Bu büyük bir sorundur, neden? Çünkü, Kars geçmişten bu yana barışın şehri, kardeşliğin şehri, solun ve sosyal demokratların mabedi olmuştur. Bu bir sorundur, bu sorunun ilk seçimde giderileceğine inancım da tamdır.” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise, 2 gün boyunca Kars’ı karış karış gezerek, tüm kesimlerin sorunlarını dinleyeceklerini ve bu sorunlara çözüm önerilerini sunacaklarını aktararak, “16 milletvekili arkadaşımız, 2 yüksek disiplin kurulu üyesi arkadaşımız, 2 parti meclisi üyesi olmak üzere toplam 20 arkadaşımızla birlikte Kars’ta 2 gün boyunca köy köy, mahalle mahalle, ilçe ilçe, tüm Karslılara ulaşıp sorunlarını dinleyeceğiz, çözüm önerilerimizi dile getireceğiz ve aynı zamanda döndükten sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kars’ın sorunlarına ilişkin bir rapor hazırlayıp hem kamuoyuna hem de Meclis’in gündemine getireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sahadayız, bugün 20 milletvekili arkadaşımız Yalova’da, 20 milletvekili arkadaşımız Karabük’te, Genel Başkanımız Sinop’ta, Kadın Kolları Genel Başkanımız Eskişehir’de, Parti Sözcümüz Faik bey, Genel Başkan Yardımcımız Veli bey Malatya ve Adıyaman’da 10 milletvekilimizle birlikte, Grup Başkanvekilimiz Özgür bey Afyonkarahisar’da ve bütün milletvekillerimizle sahadayız.” şeklinde konuştu.

Kars’ın sorunlarını da dile getiren Öztunç, “Ne var Kars’ta, nedir Kars’taki durum? Kars bir tarım kenti, peki Kars’ta çiftçinin durumu iyi mi? Hayır, çiftçi perişan, tarım perişan, mazot 7 lira, gübrenin tonu 4 bin 500 lira olmuş, girdiler artmış. Sayın Karslılar, Kağızman elması eskisi gibi Pazar bulabiliyor mu? Kars hayvancılık kentidir. Peki, Kars hayvancılıkta hak ettiği yere geldi mi? Kaşar peyniri, gravyer Türkiye’nin dört bir yanında Kars peyniri diye yeniliyor değil mi? Ama Kars’a bir Et Kombinası, bir Süt Kombinası yapılmadı. Esnaf perişan, esnaf bitmiş durumda. Dükkanını siftahsız kapatan esnaf var. 2020 yılında Türkiye’de kapanan dükkan sayısı yüzde 26,74 artmış durumda. Ekonomi bitik durumda.” diye konuştu.

Toplantının ardından Öztunç başkanlığındaki heyet STK ziyaretleri gerçekleştirdi.

chp’den-kars-cikarmasi!-(1).jpgchp’den-kars-cikarmasi!-(2).jpgchp’den-kars-cikarmasi!-(4).jpgchp’den-kars-cikarmasi!-(5)-001.jpgchp’den-kars-cikarmasi!-(6)-001.jpgchp’den-kars-cikarmasi!-(7)-001.jpgchp’den-kars-cikarmasi!-(8).jpgchp’den-kars-cikarmasi!-(9).jpgchp’den-kars-cikarmasi!-(10).jpgchp’den-kars-cikarmasi!-(11).jpgchp’den-kars-cikarmasi!-(12).jpgchp’den-kars-cikarmasi!-(13).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler