CHP'li Alban: "Kars Çayı lağım deresi olmuş"

CHP'li Alban: "Kars Çayı lağım deresi olmuş"

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kars'ın ortasından geçen Kars Çayı'na lağım akıtıldığını belirterek, “Kars Çayı değil lağım deresi olmuş burası” dedi.

Tacettin DURMUŞ

CHP’nin Doğu Masası çalışmaları kapsamında geçtiğimiz gün ilimize gelen Mürsel Alban, Kars’ta çevre kirliliğine dikkat çekti. Kars'ın tarihi, kültür ve turizm kenti olduğunu ifade eden Alban, Kars Çayı'na lağım akıtıldığını, bölgede ciddi koku ve sinek oluştuğunu söyledi.

Çevredeki Kars Kalesi’ni, tarihi hamamları ve On İki Havari Kilisesi’ni gösteren Alban, sanayi ve çarşı meydanında gelen köprülerin altındaki lağım sularının resmen Kars Çayında akıtıldığını göstererek bölgede şu ana kadar hiçbir çalışma yapılmadığını ileri sürdü.

Kars Belediyene kayyum atandığını anımsatan Alban yaptığı açıklamada,  "Halkın seçtiği belediye başkanını burada görevden alırsanız ve kayyum atarsanız Kars bu duruma gelir. İnsan sağlığı büyük ölçüde tehlike altındadır. Şu an kokudan durulmuyor. Ben maskemi takmak zorundayım. Sivrisinekler var, kuşların orada konduğu, pisliğe geldiği yerler haline gelmiş. Kars, bir turizm kentidir. Kars, tarihin, kültürün kenti ama bu sebeple şu gördüğünüz alanlara halk gelemiyor. Bu kokuda kimse burada dolaşamıyor. Halkın sağlığını tehdit eden, sağlığıyla oynayan bu Kars’taki yönetim şekli, bir an evvel buraların altyapısını, arıtma tesisini yapmalı ki hem Kars kurtulsun hem de halk sağlığına kavuşsun.

Tarih karşımızda işte, her taraf tarih. Ama şuraya dönüp baktığımız zaman lağım ortada akıyor. Nasıl bir yönetim şeklidir? Ülkeyi de bu duruma getirdiniz. Şu lağımlara bakın, Kars Çayı burası. Kars’ın ortasında akıyor, vatandaş da burada yaşıyor. Kokudan durulamıyor, sinekler havada uçuşuyor. Kars Çayı değil, lağım deresi olmuş burası. Bu ülkeyi yönetiyorsanız doğru dürüst yönetin. Bu Kars’ı yönetiyorsanız doğru dürüst yönetin. Böyle devam ederseniz Kars’ın çayını değil, içini lağım basacak. İşte Kars’ı ne hale getirmişsiniz. İşte burası tarihi Kars. Ülkemizde turizm açısından büyük bir değer katan Kars’ın ortasında lağım deresi akıyor. Türkiye’yi yöneten iktidara yakışıyorsa böyle devam ettirsin” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler