CHP’li Alban ve Seyman “Doğu Masası” çalışmaları kapsamında Kars’ta

CHP’li Alban ve Seyman “Doğu Masası” çalışmaları kapsamında Kars’ta

CHP, Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve PM üyesi Yaşar Seyman ile “Doğu Masası” çalışmaları kapsamında Kars’ta da sahaya indi.

Tacettin DURMUŞ

Partilerinin Kars İl Başkanlığını ziyaret eden Mürsel Alban ve Yaşar Seyman, Ardahan’ın ardından Kars’ta da çalışmalarına devam etti.

Burada il ve ilçe teşkilatları ile bir arya gelen CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve PM üyesi Yaşar Seyman, Kars İl Başkanı Taner Toraman ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda açıklamada bulunan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatları ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın sorumluluğundaki "Doğu masası" adlı program kapsamında bölgede olduklarını söyledi

KARS, İKTİDARIN GÖZDEN ÇIKARDIĞI VE BİR KÖŞEYE ATTIĞI ŞEHİRDİR

Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da yaşanan iktidar kaynaklı bazı adaletsizlikleri sıralayan Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Kars serhat şehridir ve önemli bir şehirdir. Sınır şehridir Kars. Ama iktidarın gözden çıkardığı bir şehirdir Kars. İktidar Serhat şehrini almış ücra bir köşeye atmış ama orada bir köy mü, bir kasabamı veya gerçekten bir il mi var kimsenin haberi yok. Tek haberleri olan bir şey var. O da halkın seçtiği bir belediyeyi görevden alıp kayyum atamaktır. İşte sadece iktidarın bundan haberi var. Ama diğer türlü Kars’tan haberi yok. Kars’ı önemsemek lazım. Kars’ı tanımak ve anlamak lazım. Kars’a çok gelip gidiyorum. Kars’ın önünde akan bir dere vardı. Kars Çayı’nı gezip göreyim derken lağım suyu akıyordu şehre. Bunu açıkladım o zaman ulusal basına da düştü. Şimdi duydum ki, Kars’ta Atıksu Arıtma Tesisi ile 500 yataklı Şehir Hastanesinin ihalesini yapmışlar. Ne güzel 22 yıl geçti aradan. Bu 22 yıldır neden yapmadınız? Kars halkı ile dalga mı geçiyorsunuz? Kars halkını kandırıp ‘şu anda biz ihale ve sözleşme yaptık’ diyorsunuz. Siz dalga mı geçiyorsunuz. 22 yıldır neredeydiniz? Kars halkı, Kars Çayına lağım aktığı için sağlık sorunları yaşamadı mı? Gidin hastanelerdeki verilere bakın. Neden bugüne kadar beklediniz? Hani ‘6’lı masanın yapacaklarını biz yaptık diyorsunuz?’ Tek şey yapmışsınız bu insanları kandırmışsınız. 500 yataklı hastane yaptırıyorsunuz. Neredeydiniz 22 yıldır. Şu güne kadar Kars’ta hasta mı yoktu? Yoksa Kars’ta insan mı yaşamıyordu? Kars şuan yoğun bir göç veriyor. Nüfus çokken neden bunları yapmadınız? Bunların hepsi seçim vaadi ve seçim yatırımıdır veya halkı kandırmaktır. Bunları biz yapacağız ve Kars halkı ile dalga geçirtmeyeceğiz.

YAŞANAN BİRÇOK ADALETSİZLİK VAR

Sayın Kılıçdaroğlu’nun talimatları ve örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı'nın görevlendirmesi ile biz 5 ilde "Doğu masası" adlı çalışmayı yapıyoruz. Erzurum, Ağrı, Iğdır ve Ardahan’ın ardından Kars’tayız. Bir insan komşusu açken kendisi tok yatağa giriyorsa bu bir adaletsizliktir. Eğer bir genç üniversite bitirmiş iki diploma almış, yüksek lisansını yapmış, KPSS’den 92 puan almışsa ve 50 puan alan bir liyakatsiz, onun mülakatla önüne geçiyorsa bu bir adaletsizliktir. Eğer ki çiftçi üretilmiyorsa, Kars’ın tarlaları yeşermiyorsa, Kars’ın, Ardahan’ın, Erzurum’un ve Iğdır’ın dağlarında kuzular melemiyorsa, kaval çalınmıyorsa bu da bir adaletsizliktir. EYT’de yapılan haksızlıklar da bir adaletsizliktir. Tüm bunları önlemek için bugün yollardayız. Bu saydıklarımızda halkımızı mağdur edenlerin karşısındayız.

MİLLETİN İTTİFAKI VE HALKIN İKTİDARI 14 MAYIS’TA İKTİDARA GELİYOR

Ama şunu unutmasınlar. Milletin ittifakı, halkın iktidarı 14 Mayıs’ta iktidara geliyor. Kaçtılar, kaçtılar, kaçtılar ve 14 Mayıs’a kadar geldiler. Artık kaçacak bir yeleri yok. Bu iktidar artık bu halka ne baskı kurabilecek ne de eziyet edebilecek. Üreten toplumu yaratacağız. Tüketen toplumu azaltacağız. Biz halkın iktidarını Milet İttifakı ile kuruyoruz. Hayalim, düşüncem ve isteğim Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır. Çünkü biz dürüst, haram yemeyen, ülkesine ve memleketine faydalı olan, kendi çocuklarına, kardeşinin çocuklarına, yandaşlarının çocuklarına ihale vermeyen, onlara turizm alanları açmayan, ormanları yağmalatmayan, bu ülkenin hazine arazilerini, meralarını birilerine peşkeş çekmeyen liyakatli bir lider istiyoruz. O lider partimizin genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

GENEL BAŞKANIMIZ KILIÇDAROĞLU’NUN ÇOCUKLARININ ADINI BİLEN VAR MI?

Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun çocuklarının adını bilen var mı? Cumhurbaşkanının çocuklarının adını bilen var mı? Ne iş yaptıklarını biliyor musunuz? Genel Başkanımızın çocuklarının ne iş yaptıklarını biliyor musunuz? Karslılar da askerlik yaptığını biliyoruz sadece’ cevabını aldı. Biri kendi çocuklarına şirket ve vakıf kurdurur. İşyerleri açar, gemiler ve tırlar aldırır, şirketler, holdingler kurdurur. İşte bu memlekette tüyü bitmemmiş yetimin hakkını yiyenlerden bu halk O’na artık 14 Mayıs’ta izin vermeyecek ve kendi iktidarını kuracak.” Dedi.

YAŞAR SEYMAN, “BU SEÇİMDE CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILINDA CUMHURİYETİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM!”

CHP PM Üyesi Yaşar Seyman da konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bizim Genel Başkanımız inşallah 13. Cumhurbaşkanı olur. Çünkü sizin de bizim de gönlümüzdeki Cumhurbaşkanı adayı kendi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. İlk kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’tür. Diyorum ki bir Kemal’den bir Kemal’e Cumhuriyetin ikinci yüzyılında inşallah Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu gönlümüzdeki dilektir. Ama Genel Başkanımız 6’lı Masa’yı kurduğu için buna 6’lı masa karar verir. Çünkü biz böyle bir örgüt terbiyeden geliyoruz. Genel Başkanımız gerçekten ülkemizde çok güzel bir şeye imza attı. Bir araya gelmesi düşünülemeyen partileri bir araya geldi. Bugün Ardahan’da bir iş insanı ‘Yorulduk hırsızlardan, 6 kişi bir arada olursa çalamazlar. 6 kişi bir arada oluşa ortak akılla özgürlük, demokrasi, insan hakları ve adalet olur ’ dedi. Gerçekten Doğu şehirlerine geldiğim zaman yüreğim yanıyor. Dönüm bir bakın Doğu şehirlerine dönün bir bakın diye yazdım. Gerçekten Doğu kentlerinde bir sürü sıkıntı var. Bunu yaşayan sizlersiniz. Sizlerden isteğimiz var gelin bu seçimler çok kıymetli, bu seçimler bir yol ayrımıdır. Bu seçimde Cumhuriyetin 100’üncü yılında Cumhuriyetin yüzünü güldürelim. Böylece hem halkın yüzü gülsün, hem örgütlerimizin yüzü gülsün. Çünkü iktidarı çok özledik. Ama biz aslında yüzde 87 oranında yerelde iktidarız. Metropollerde, büyük şehirlerin Belediyeleri CHP yönetiyor. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler