CHP’li Karslı gençler Ata’nın huzuruna çıkacak

CHP’li Karslı gençler Ata’nın huzuruna çıkacak

CHP Kars Gençlik Kolları üyesi 80 genç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerine katılmak için Ankara yollarına düştü.

Tacettin DURMUŞ

CHP Kars Gençlik Kolları Başkanı Nevruz Yantemur koordinesinde yolla çıkan Karslı gençler, CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Başkan Yardımcısı Selahattin Özşahin, CHP Kadın Kolları Başkanı Tülay Çelik, CHP’li Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur ve partililer tarafından uğurlandı.

Davul Zurna ve halaylar eşliğinde CHP İl Başkanlığı önünde bir ayara gelen CHP’li gençler, otobüs ve minibüslere binerek Kars’tan ayrıldı. CHP Iğdır Gençlik Kolları üyelerinin de katıldığı gençler, yarın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’deki kabrini ziyaret ettikten sonra Başkent’te gerçekleştirilecek olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerine katılacak.

TORAMAN “ATATÜRK 19 MAYIS’I TÜRK GENÇLİĞİNE HEDİYE ETTİ”

Coşkulu bir şekilde Ata’nın huzuruna çıkacak olan gençleri Ankara’ya uğurlayan CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençlerine hediye ettiğini hatırlattı.

Bu ülkenin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurcusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için CHP Gençlik Kolları üyesi 80 genci Ankara’ya yolcu ettiklerini belirten Toraman, “Gençler bu Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yaşatacak olan sizlersiniz’ sözünü de Atatürk’ün gençlere ne kadar önem verdiğini dile getirdi.

Başta Samsun olmak üzere Kars ve Iğdır’dan olduğu gibi Ülkenin 81 ilinden CHP’li gençlerin Atatürk’ü ve 19 Mayıs’ı taçlandırmak için Ankara yollarına düştüğünü belirten Toraman, “Atamızın izinde yürüyün, O’nun devrim ve ilkeleri ile birlikte kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkın. Biz bugün başı dik bir şekilde yaşıyorsak bunu Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Hayat pahallığı halkımızı derinden etkiliyor. Ülkemize hep birlikte sahip çıkmak için yolumuza devam edeceğiz. Her birinizin ve Türk gençlerinin bayramını kutluyorum” dedi.

YANTEMUR “GENÇLERİ KAZANAN YARINLARI DA KAZANACAKTIR”

Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur da uğurlama öncesi yaptığı konuşmada; “Gençlerimizi Ankara’ya Ata’nın huzuruna uğurlarken Tüm halkımızın bayramını kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarken, birileri ‘manda’ diyordu, birleri ‘çıkamaz, bu yokluk ve yoksullukta kurtuluş mücadelesi verilmez’ diyordu. Ama Atatürk Kurtuluş Savaşını başlattığı gün halkına güvenerek başarmıştı. Bizler de halkımıza güveniyoruz. Umutsuz değiliz, yarınlar bizim, gençleri kazanan yarınları da kazanacaktır” dedi.

Konuşmaların arından CHP Kars Gençlik Kolları Başkanı Nevruz Yantemur genç arkadaşları ile birlikte otobüs ve minibüslere binerek Ankara yollarına düştü.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler