CHP'nin Bölge Sorumluları Kars'a Geldi!

CHP'nin Bölge Sorumluları Kars'a Geldi!

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ EREN ERDEM: “NE OLDU DA 7 HAZİRAN’DAN ÖNCE ÜLKEDE ŞEHİT CENAZESİ YOKKEN BİR ANDA ŞEHİT CENAZELERİ GELMEYE BAŞLADI”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bölgeden sorumlu İstanbul, Amasya ve Çanakkale milletvekilleri, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a geldi.

Milletvekillerini havaalanında CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak ve partililer karşıladı. Havaalanından CHP İl Başkanlığı’na geçen milletvekilleri Eren Erdem, Mustafa Tuncer ve Bülent Öz, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak erken genel seçimleri öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Koçak, “Türkiye gerçekten çok zor bir süreçten geçiyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra birileri düğmeye bastı ve Türkiye’de kan gövdeyi götürüyor. Şehit cenazeleri geliyor. Kars’ımızda da iki şehidimiz oldu. Gerçekten içimiz yanıyor, yüreğimiz yanıyor. Bunların son bulmasını istiyoruz. Türkiye gerçekten ekonomisi bozuk, yurt içi ve yurt dışında itibarını kaybetmiş bir durumda. Bunların tabi çözümü var, bunların çözümü seçimdir. Bunların çözümü 1 Kasım’dır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinde önceki seçimlerden dersimizi alarak, çok iyi çalışarak bu seçimden başarıyla çıkmak istiyoruz. Bu gerçekten bizim için, Türkiye’miz için, çocuklarımız için bir seçimdir” dedi.

“ÜLKEYİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAMA ADINA ÇABA SARF ETTİK”

Daha sonra söz alan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Türkiye’yi hükümetsiz bırakmama adına çaba sarf ettiklerini ifade ederek şunları kaydetti:

“7 Haziran’dan sonra ağır bir yük alacak hassasiyetle Türkiye siyasetinde ülkeyi hükümetsiz bırakmama adına bir çaba sarf ettik. Nedir bu hassasiyet? Bu hassasiyet şu idi. Geçmişte suça bulaşmış bir yapı ile dahi koalisyon masasına oturur, gerekirse Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak için ilkelerimizden taviz vermeksizin, bu yapıyla dahi masaya oturacak kadar ülkemizi sevdiğimizi gösterme hassasiyeti. Bunu da yaptık ve Cumhuriyet Halk Partisi 90 yıllık Cumhuriyetin kurucusu iradesini temsil eden bir siyasi hareket olarak, ülkede belki de son 15 yılda, ülkenin yaşamış olduğu kritik kaosun en büyük müsebbibi olarak gördüğümüz iradeden gelin insani evrensel ilkeler üzerinde konuşarak hükümet kuralım, bir program oluşturalım, gelin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanını Başbakan yapalım, Başbakanlıkta gözümüz yok, biz koltukların, kırmızı plakaların peşinde koşmuyoruz, biz bu ülkenin hastalıklı ve tedavi edilmesi gereken birçok krizi çözümlemek ve sorunlarını ortadan kaldırmak adına mücadele ediyoruz dedik. Birileri seçim gecesinden başlayarak ‘efendim erken seçime gideriz, gerekirse şöyle yaparız' diyerek naralar atmaya başladı. Bir diğer taraftan da sarayın içerisindeki şahsa tamamen varlığını teslim etmiş ve iradesizleşmiş bir siyasi partinin göstermelik koalisyon masası tartışmalarına hep beraber tanık olduk."

“NE OLDU DA BİR ANDA ŞEHİT CENAZELERİ GELMEYE BAŞLADI”

"Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziran seçimlerinde de ilkeli durmuştur. Sonrasında da ilkeli durmuştur. 14 tane koalisyon ilkemiz vardır. Bu ilkeler ekseninde biz Türkiye siyasetini yöneten, yahut da içinde konumlanan her siyasi hareketi göreve çağırdık" diyen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Ve dedik ki arkadaşlar ne oldu da 7 Haziran’dan önce bu ülkenin toprağına kan damlamıyorken, bir anda kan dökülmeye başladı. Ne oldu da 7 Haziran’dan önce ülkede şehit cenazesi yokken, bir anda şehit cenazeleri gelmeye başladı. Acaba bu 7 Haziran’dan sonra ortaya çıkan tabloyla mı alakalı? Birileri vatandaşın nasıl ki geçmişte inançsal hassasiyetlerini sömürerek siyaset üretmişse, bugün de milli hassasiyetlerini, milli duyarlığını sömürerek iktidar olma hevesinde midir? Birileri 18 milletvekili fazla çıkarabilmek için yüzlerce insanın toprağa düşmesinden mi medet ummaktadır? Bu soruyu sorduk. Ve dedik ki arkadaşlar eğer kaos varsa hükümete ihtiyaç vardır. Hükümet kurmak gerekir. Hükümeti kurup bu işi ortadan kaldıracak iradeyi siyaset sahnesinde sergilemek gerekir dedik. Sorumluluk aldık. Genel Başkanımız ilk günden beri en ufak bir taviz vermeden, koltuk ve plaka talebi olmadan hükümetin kurulması için çaba sarf etti. Fakat koalisyon masasından kaçanlar, kaçak sarayın içerisinde zata, iradesini teslim etmek suretiyle koalisyon masasını terk edenler tarafından bu ülkenin hükümetsiz bırakıldığı ve olağanüstü bir erken seçime gittiği döneminde hayata geçmesi sağlanmıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Güçlü bir yapıyız” şeklinde konuştu.

Daha sonra sırasıyla Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ve Çanakkale Milletvekili Bülent Öz de partilere seslenerek, 1 Kasım erken genel seçimlerinde CHP’yi iktidara taşımak için çok çalışmaları gerektiğini belirttiler. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Toplantı sonrasında CHP’nin bölgeden sorumlu milletvekillerinin Ardahan iline geçecekleri öğrenildi. Milletvekilleri Ardahan’da da partililerle bir araya gelecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler