CHP'nin rahibe afişi mahkemelik

CHP'nin rahibe afişi mahkemelik

Afiş oyunu sonunda CHP'yi mahkemelik etti. Gerede Sulh Ceza Mahkemesi, Anayasa referandumu sürecinde İstanbul ve Diyarbakır'da bilboardlara asılan “rahibe afişi” nedeniyle aralarında CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin de bulunduğu 8 ki

Adalet Platformu'nun suç duyurusu doğrultusunda Gerede Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede afişlerdeki, “Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için, Evet” ibaresinin “halkı aşağılayıcı ve dini duygulara hakaret nitelinde olduğu” ifade edilerek, “Buna göre şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işledikleri yukarıda belirtilen delillerden anlaşılmakta” denildi. 

KENDİ KAZDIĞI ÇUKURA DÜŞTÜ
Mahkeme, CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Özel Kalem Müjdat Göç, Belediye Meclis Üyesi Ali Oral, Belediye çalışanları Barış Keleş, Havise Baba ve afişleri basan reklam şirketi sorumlularının yargılanmasına hükmetti. Ayrıca CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın da, “afişlerle bir ilgilerinin olmadığı” iddiasıyla şikayette bulundukları ve İstanbul Küçükçekmece 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde bir davanın devam ettiği belirtilerek davaların birleştirilmesine karar verildi. Dava, 25 Ekim 2011'de Küçükçekmece 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Afişlere kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Kılıçdaroğlu, olayın CHP'ye karşı bir “komplo” olduğunu iddia etmişti. Ancak çok geçmeden İçişleri Bakanlığı afişlerin, CHP'li Avcılar Belediyesi tarafından astırıldığını ortaya çıkardı.

ERTUĞRUL CESUR / AKİT

Önceki ve Sonraki Haberler