Cıbıltepe Kayak Merkezi Kış Sezonuna Hazırlanıyor

Cıbıltepe Kayak Merkezi Kış Sezonuna Hazırlanıyor

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Kars Sarıkamış'taki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kış hazırlıkları aralıksız devam ediyor.

Cıbıltepe Kayak Merkezi Kış Sezonuna Hazırlanıyor

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Kars Sarıkamış’taki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kış hazırlıkları aralıksız devam ediyor.

Kristal kar kalitesi, sarıçam ağaçları arasında uzun ve güvenli pistleriyle, yerli ve yabancı kayak severlerin gözde kayak merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe’de kış sezonu öncesinde çalışmalar hızlandı.

Kaymakam Muhammed Gürbüz, yaptığı açıklamada, yaklaşan kış mevsimi öncesinde özellikle pistler bölgesinde yoğun ve geniş kapsamlı çalışma başlattıklarını söyledi.

Oteller bölgesi ve kent merkezinde bu sezon hizmete girecek konaklama tesisleriyle birlikte potansiyelin artacağını belirten Gürbüz,” Bu kış sezonunda kayak merkezimizde hem daha çok turist ağırlamak, hem de uzun bir sezon kayak yapılmasına imkan sunmak için bütün pistlerde çalışma yapıyoruz. Pistleri halı saha şekline getirdiğimizde kar yağar yağmaz kayak yapma imkanına sahip olacağız” dedi.

Kayak merkezi’nde kamu kurumlarının destek ve katkılarıyla çalışmaların sürdürüldüğüne değinen Gürbüz, şunları kaydetti: ”Valiliğimizin bünyesinde, İl özel idaresi genel sekreterliği ile Sarıkamış belediyesine ait  3 greyder,2 ekskavatör ve 6 kamyonla pistlerde dolgu, tesviye ve temizlik çalışması yapıyoruz. Özellikle 1 ve 5 numaralı pistlerde yıllardır süre gelen eğim, engebe ve taşlık olmasından dolayı sorun yaşıyorduk. Şimdi bütün bu sorunları kesin bir şekilde çözüyoruz.1 numaralı pisttin orta kısmında 1metre yüksekliğinde dolgu yapıyoruz.5 numaralı pistte ise, büyük kayaları pist dışına alarak toprak dolguyla birlikte greyderlerimizle tesviye ediyoruz. Yani bu kış sezonunda kayak merkezimize gelen yerli ve yabancı bütün kayak tutkunları gönül rahatlığıyla, güvenle ve keyif alarak kayak yapacaklar. Ayrıca 1. Etap oteller bölgesinde 700 metre uzunluğunda yeni bir telesiyejde hizmete girecek. Bunun için bütün imkanlarımızı seferber ettik ve çalışmalar hız kesmeden bitene kadar devam edecek.”

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde uzunlukları 25 kilometre olan 8 slalom ve 1 snowboard pisti ile saatte 2 bin kişi taşıma kapasitesine sahip 4 adet bilgisayar donanımlı telesiyej tesisleriyle bu sezon hizmet verilecek. kha

Önceki ve Sonraki Haberler