Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtları 30 Haziran’a kadar uzatıldı

Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtları 30 Haziran’a kadar uzatıldı

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının 30 Haziran'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtları 30 Haziran’a kadar uzatıldı

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının 30 Haziran’a kadar uzatıldığını duyurdu.

Düzgün, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi çiftçi kayıt sistemine dahil olmak isteyen yetiştiricilerimizin, üreticilerimizin başvurularını yıl sonuna kadar alıyorduk. Ancak bakanlığımızın değişikliği sonucu 30 Mayıs 2014 tarihine kadar başvuruları alınacak, ondan sonraki tarihte ise başvurular bitecekti. Fakat tüm yurt genelinde bir yoğunluk söz konusu olduğundan dolayı yeni bir yönetmeliğimiz yayınlandı. Süre 1 aylığına uzatıldı. Yani 30 Haziran 2014 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.” dedi.

Düzgün daha sonra şunları söyledi:

“Çiftçilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları yapabilir. Gerekli evraklar var. Biz zaten muhtarlar aracılığıyla yetiştiricilere, köylere gönderiyoruz. Gelip başvuranlara da çıktı olarak veriyoruz. Evraklarıyla ÇKS’ye başvurmalarını, kayıt yaptırmalarını istiyoruz. Tekrar vurgulamak istiyorum eğer Haziran 30’una kadar gelip kayıt yaptırmazlarsa hiçbir destekten faydalanamayacak. Çünkü; gerek yem bitkileri olsun, gerek mazot gübre olsun, organik tarım desteği olsun. Tüm desteklerde öncelikle çiftçi kayıt sisteminde üretim bilgilerini, giriş bilgilerini güncellemesi gerekiyor. Bunun için zamanı geçmeden başvuru yapılsın. Yetiştiricilerimizin bu anlamda daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Son güne kalmadan gerekli belgeleri toplayıp müdürlüğümüze gelip başvurularını yapmalarını istiyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler