Çiftçiye teknoloji desteği

Çiftçiye teknoloji desteği

Arslan ve Kılıç, 84 projenin kabul edildiğini ve Kars il bütçesi olarak 3.870.650 TL hibenin yatırımcılara tahsis edildiğini söyledi.

Volkan KARABAĞ

Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Dönemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programına (KKYDP) Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar kapsamında, Kars’tan yapılan proje başvurularının sonuçlarıyla ilgili bir açıklamada bulundular.

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programının (KKYDP) Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar kapsamında tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, yeni tesis, teknoloji yenilenmesi, alternatif enerji kaynaklarının üretilmesi ve kullanılması ile alet ve ekipman alımını ihtiva ettiğini belirttiler.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında 2020-2021 başvuru döneminde yapılan başvurulardan, altyapı yatırımları konusunda 84 projenin kabul edildiğini ve Kars il bütçesi olarak 3.870.650 TL hibenin yatırımcılara tahsis edildiğini söyleyen Arslan ve Kılıç, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programına Kars ili olarak sunmuş olduğumuz projelerimizin hemen hemen tamamı desteklenmiş olup, Kars’taki tarım ve hayvancılığın daha rahat ve daha yüksek bir getiriyle yapılabilecek hale gelmesi için büyük önem arz etmektedir” dediler.

Bu desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne Kars’lı çiftçilerimiz ve üreticilerimiz adına teşekkürlerini sunmayı borç bildiklerini ifade ettiler.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler