Cilavuz Mezunları Bursa’da Buluştu

Cilavuz Mezunları Bursa’da Buluştu

Cilavuz Köy Enstitüsü'nün devamı olan Susuz Kazım Karabekir Öğretmen Lisesi mezunları, bu defa Bursa'da bir araya gelerek hasret giderdiler

 Cilavuz Mezunları Bursa’da Buluştu

Cilavuz Köy Enstitüsü’nün devamı olan Susuz Kazım Karabekir Öğretmen Lisesi mezunları, bu defa Bursa’da bir araya gelerek hasret giderdiler. Her sene buluşmayı gelenek haline getiren mezunlar, geçen seneki Susuz buluşmasının ardından bu sene Bursa’yı tercih ettiler.

Değişik illerden gelen yaklaşık seksen kişiye Susuz’da öğretmenlik yapmış kişiler de eşlik etti. Gündüz Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezen mezunlar akşam Kırcı Termal Otel’de bir araya gelerek gönüllerince eğlendiler. Bu arada bir konuşma yapan öğretmenleri Hanife Gülmez, 30 yıla yaklaşan öğretmenlik hayatında Kazım Karabekir Öğretmen Lisesi’nin çok ayrı bir yeri olduğunu bu yüzden de buluşmaya büyük bir heyecanla katıldığını söyledi.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan 1981 mezunlarından Engin Yamen; Cilavuz’un Türk köylüsünün aydınlanmasında ve yönetime katılmasında çok önemli bir görev üstlendiğini belirterek, buranın Atatürk’ün imzasıyla açılmış Türkiye’nin ilk üç eğitmen okulundan biri olduğunu, yaklaşık üç yıllık bir süreçten sonra Türkiye’nin önemli eğitim yuvalarından biri olan Cilavuz Köy Enstitüsü olarak hizmetlerine devam eden okulun Türk devlet ve millet hayatında önemli hizmetlere imza atan insanlar yetiştirdiğini belirtti. Önümüzdeki yıldan itibaren bir festival havası ile Susuz’da buluşma temennisini dile getiren Engin YAMEN,  bunun gelenek haline gelmesini arzu ettiğini ifade etti.

Gecenin geç saatlerine kadar halay çeken mezunlar önümüzdeki yıl tekrar buluşma umuduyla hüzünlü bir şekilde programlarına son verdiler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler
Susuzhaber