Çıldır, Altın At Şölenine hazırlanıyor

Çıldır, Altın At Şölenine hazırlanıyor

ÇILDIR ALTIN AT III. ULUSLARARASI KIŞ ŞÖLENİ 7 ŞUBAT'TA YAPILACAK

Çıldır, Altın At Şölenine hazırlanıyor

ÇILDIR ALTIN AT III. ULUSLARARASI KIŞ ŞÖLENİ 7 ŞUBAT’TA YAPILACAK

Ardahan bölgesinin doğal ve turistik zenginliklerinin uluslararası alanda tanıtımına büyük katkılar sağlayan ve birbirinden renkli ve nitelikli etkinlikleriyle sporseverlere büyük keyifler yaşatan “Çıldır Altın At III. Uluslararası Kış Şöleni” için geri sayım başladı. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (TGSDF), Ardahan Valiliği, Ardahan Belediyesi, Ardahan Üniversitesi, Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır Belediyesi iş birliği ile “Çıldır Altın At Uluslararası Kış Şöleni”nin bu yıl üçüncüsü7 Şubat 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

ARÜ Çıldır Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Tesisleri mevkiinde yapılacak programa Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (TGSDF) Başkanı ve ARÜ İBEF Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu, TGSDF Yönetim Kurulu Üyeleri, çevre il ve ilçelerin yöneticileri ile çok sayıda sporsever, basın mensubu ve vatandaş katılacak.

ŞÖLEN, BİRBİRİNDEN RENKLİ ANLARA SAHNE OLACAK

123 km² yüzölçümü alanıyla Doğu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü olan ve kış mevsiminde yüzeyinin tamamı donan Çıldır Gölü üzerinde saat 10.00’dan itibaren başlayacak olan programda Kırgız sporcuların sergileyeceği Kökbörü’nünyanısıraAtlı Kızak, Dört Nal, Rahvan/Yorga, Cirit ve Atlı Okçuluk kategorilerinde yarışmalar düzenlenecek.

Azerbaycan, İran ve Gürcistan’dan sporcuların katılacağı yarışmalarda dereceye giren katılımcı ve sporculara çeşitli ödüller ve hediyeler verilecek. TGSDF Ardahan İl Temsilcisi ve ARÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Suat Vural’ın koordinatörlüğünü yaptığı program çerçevesinde ayrıca Kafkas Halk Oyunları Gösterisi, Karda Güreş Gösterisi, Buz Pateni Gösterisi ve Âşıklar Şöleni gibi birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Şölene katılmak isteyenler için 7 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 08.00’da Ardahan Valiliği önünden, 08.30’da ise Çıldır Belediyesi önünden ücretsiz servisler kaldırılacak. kha 

Önceki ve Sonraki Haberler