Çıldır Gölü’nde ‘gün batımı’ güzelliği!

Çıldır Gölü’nde ‘gün batımı’ güzelliği!

Kars ve Ardahan sınırları içerisinde bulunan Çıldır Gölü’nde gün batımında ortaya çıkan manzara, görenleri hayran bıraktı.

Volkan KARABAĞ

Kış aylarında yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü, yaz aylarında da Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayan güzelliğiyle tatilciler ile bölge halkının akınına uğruyor. Deniz seviyesinden 1950 metre yükseklikteki Çıldır Gölü, 123 kilometrekarelik alanı ile Van Gölü’nden sonra Doğu Anadolu Bölgesi’nin ikinci büyük gölü.

Tarihi ve doğal zenginliklerinin yanı sıra güneş batarken kızıllaşan gökyüzünün Çıldır Gölü’nde oluşturduğu manzara görenleri kendine hayran bırakıyor. Göl, özellikle gün batımında amatör fotoğrafçıların ve vatandaşları hayran bırakıyor.

Gökyüzünde oluşan renk cümbüşünü hava kararıncaya kadar izleyen vatandaşlardan Okan Avşar, “Geldik, arkadaşlarımızla ailemizle buraya. Hafta sonunu geçiriyoruz. Güzel bir yaz havası var Çıldır Gölünde, yakamoz düşmüş göle. Ellerimize telefonlarımızı aldık kıyıya kadar geldik kendimiz resim çekmeye çalışıyoruz ama görüyoruz ki etrafta ellerinde fotoğraf makinesiyle bu anı ölümsüzleştirmeye çalışan birçok insan var. Aynı zamanda vatandaşlar aileleriyle birlikte bu piknik alanına gelmişler, çok büyük olmasa da yani birkaç dönümlük bir arazi de bile binlerce insanın akın ettiği bir alan haline geldi Çıldır Gölü. Gönül ister ki etrafında çok sayıda kompleks olsun, insanlar gelsin hafta sonlarını burada geçirsin ama maalesef sit alanı diye bir uygulama söz konusu. Ancak belirlenen kanunları ve kuralları çiğnemeden sadece bize sunulan kısımlarla Çıldır Gölü’nde yetinmeye çalışıyoruz.” dedi.

cildir-golu’nde-‘gun-batimi’-guzelligi!-(1).jpgcildir-golu’nde-‘gun-batimi’-guzelligi!-(2).jpgcildir-golu’nde-‘gun-batimi’-guzelligi!-(3).jpgcildir-golu’nde-‘gun-batimi’-guzelligi!-(4).jpgcildir-golu’nde-‘gun-batimi’-guzelligi!-(5).jpgcildir-golu’nde-‘gun-batimi’-guzelligi!-(6).jpgcildir-golu’nde-‘gun-batimi’-guzelligi!-(7).jpgcildir-golu’nde-‘gun-batimi’-guzelligi!-(8).jpgcildir-golu’nde-‘gun-batimi’-guzelligi!-(9).jpgcildir-golu’nde-‘gun-batimi’-guzelligi!-(10).jpgcildir-golu’nde-‘gun-batimi’-guzelligi!-(11).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler