Çin Büyükelçisi YU Hongyang'dan Vali Özdemir'e Ziyaret!

Çin Büyükelçisi YU Hongyang'dan Vali Özdemir'e Ziyaret!

Kars Valisi Günay Özdemir, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Kars'a gelen Çin Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve beraberindeki Çinli işadamlarını makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Özdemir, Çin’in son yıllarda ekonomik anlamda dünyanın sayılı devletleri arasına girdiğini ve ülkemizle olan ticari ilişkilerin de arttığını belirtti.

Özdemir, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun faaliyete girmesi ile yeniden canlanacak olan Tarihi İpek Yolu sayesinde Çin ve Türkiye arasındaki ekonomik, kültürel ve siyasi anlamda ilişkilerin daha da büyüyeceğini belirterek, Kars’ın stratejik konumuna vurgu yaptı.

Kars Lojistik Merkezi, Kars-Iğdır-Nahçivan- İran üzerinden İslamabad’a uzanan demiryolu projesi, Kars-Iğdır-İran arasında devam eden karayolu projesi hakkında bilgiler veren Özdemir, devam eden projelerin ve lojistik merkezin bitmesi ile Kars’ın bölgenin ticaret merkezi olacağını dile getirdi.

Hayvancılık konusunda Kars’ın sahip olduğu potansiyel ile et işleme, süt ve peynircilik konuları dâhil, kış turizmi ve inanç turizmi hakkında konuşan Özdemir, Çinli işadamlarını Kars’a yatırım yapmaya davet etti.

Çin Büyükelçisi Hongyang’da yaptığı açıklamada, kalabalık bir işadamı heyeti ile ikili ilişkiler üzerine görüş alışverişinde bulunmak için Kars’a geldiklerini belirterek, Türkiye ile Çin arasındaki birçok alanda iş birliği potansiyelini su yüzüne çıkarmak istediklerini söyledi.

İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin her geçen gün pekiştiğini belirten Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, siyaset, ekonomi ve kültür alanında başarılar yakaladıklarına ve bundan memnun olduklarına dikkat çekerek, bu ilişkilerin daha da güçlenmesini istediklerini söyledi.

Jeopolitik ve stratejik öneminin yanı sıra yürütülen projelerin hayata geçmesi ile Kars’ın bölgenin ticaret merkezi olacağını belirten Yu Hongyang, Çinli firmaların Türkiye’ye gelerek yatırım yapmalarını teşvik ettiklerini, Çin ile Türkiye arasında birçok anlaşma imzalandığını, imzalanan anlaşmalardan bir tanesinin de Türkiye’nin süt ürünlerini Çin’e ithal edilmesi ile ilgi olduğunu ve önümüzdeki zamanlarda Kars’ta üretilen süt ürünleri Çin’e ihraç edilmesini umduklarını, Demiryolları alanında da hükümetler arası bir anlaşmada imzalandığını, bu nedenle Kars ile büyük işbirliği yapmaya hazır olduklarını ve bu konuda kendilerine destek olunmasını istedi.

cin-buyukelcisi-yu-hongyangdan-vali-ozdemire-ziyaret!-(1).jpgcin-buyukelcisi-yu-hongyangdan-vali-ozdemire-ziyaret!-(2).jpgcin-buyukelcisi-yu-hongyangdan-vali-ozdemire-ziyaret!-(3).jpgcin-buyukelcisi-yu-hongyangdan-vali-ozdemire-ziyaret!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler