Cirit, Selim'de Yaşatılıyor!

Cirit, Selim'de Yaşatılıyor!

Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Kekeç köyünde karlı zeminde sahaya çıkan gençler saatlerce at üstünde cirit attılar.

Cirit, Selim'de Yaşatılıyor!

Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Kekeç köyünde karlı zeminde sahaya çıkan gençler saatlerce at üstünde cirit attılar.

Kars’ta ciritin merkezi olan Selim İlçesi bu hafta sonunda da birbirinden renkli görüntüler eşliğinde köyler arası müsabakaya sahne oldu. İlçeye bağlı Kekeç köyünde bir araya gelen ciritseverler hem atlarını ısındırıyorlar hem de ata sporu ciriti yaşatıyorlar. Kekeç ve komşu köylerden gelerek bir araya toplanan gençler aynı zamanda da hafta sonunu cirit sporuyla değerlendirmiş oluyorlar.

Karlı zeminde kıran kırana süren cirit karşılaşmasına köylülerde yoğun katılım gösteriyor. 7’den 70’e cirit alanına gelen köylüler zevkli cirit müsabakasını ilgiyle izliyorlar.

Çıplaklı köyü atlı spor kulübünden Sadık Keskin, “Cirit bir ata sporudur. Geçmişten günümüze kadar gelmiş bir spor. Bizde kalktık baktık yöremizde oynanıyor bizlerde devamlı oynuyoruz. Kuralları ise bir kişi rakip takım sahasına girdiği zaman cirit attığında bu defa rakip takımdan birinin cirit atma hakkı doğar. Bu defa o sahaya çıkar. Karşı takım oyuncusunun elinden cirit çıkmadan kesinlikle bu çıkamaz. Puan usulüyle oynandığında cirit rakip oyuncuya değdiğinde puan oluyor ama biz karadüzen oynuyoruz. Biz aynı zamanda da gösteri ciriti yapıyoruz. Böylelikle atlarımızı hamdan çıkarmış oluyoruz. Dostluk yapı maçı yapıyoruz. Her hafta bir köyde toplanıyoruz. Bu hafta Kekeç’teyiz, Çıplaklı, Aşağı Sallıpınar köylerinde de bu ciriti oynuyoruz. Böyle sırayla gidiyor. Hem hafta sonlarını değerlendiriyoruz hem can sıkıntısını gidermiş oluyoruz.” dedi.kha

Önceki ve Sonraki Haberler