Çıtayı Yukarı Çıkartmak İçin Çalışmalar Başladı!

Çıtayı Yukarı Çıkartmak İçin Çalışmalar Başladı!

Kars’ın Sarıkamış İlçe Kaymakamlığı, eğitim çıtasını daha yukarı çıkartmak için çalışma başlattı.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli yaptığı çalışmada, ilçe merkezi ve köylerde eğitim gören 8. sınıf öğrencilerinin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavına hazırlanmaları için bin 300 öğrenciye kitap seti dağıtımına başladı.

Sarıkamış Kazım Karabekir Ortaokulunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz ve Okul Müdürü Mete Yıldırım ile birlikte kitap dağıtan Kaymakam Karaman, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Sarıkamış’ta eğitim düzeyini üst seviyeler çıkartmak için bütün imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Sarıkamış’ı eğitim- öğretim alanında hak ettiği yere getirmek için büyük çaba gösterdiklerini belirten Karaman, şunları konuştu:
“Eğitimle ilgili olarak şimdiye kadar hiçbir fedakarlıktan geri kalmadık. Sarıkamış’ta gerek okullarımızın fiziki şartları, gerekse materyaller konusunda son üç aydır güzel çalışmalar yaptık. Ayrıca okullarımızdaki öğretmen ve diğer personel sıkıntılarını büyük ölçüde çözdük. Hiçbir konuda desteğimizi esirgemedik. Bu tür çalışmalarımız inşallah devam edecek. İlçemizde bulunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG destek setleri dağıtımına başladık, hayırlı olsun. Öğrencilerimizin başarıları bizler için çok önemli, az da olsa katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize. Bizler geleceğimiz olan öğrencilerimiz için üzerimize düşen görevi yapma gayreti içerisindeyiz. Bir tek bizim çaba harcamamız ve özveri göstermemizle olmuyor. Aynı çabayı değerli öğretmen ve öğrencilerimizde göstermesi gerekiyor.”

Karaman, LYS ve LGS içinde ilerleyen günlerde kitap dağıtımı yapılacağını sözlerine ekledi.
Konuşmalardan sonra,6 temel dersin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi yaprak testlerinden oluşan eğitim seti öğrencilere dağıtıldı.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler